Prethodni članak
Sljedeći članak

Epidemiolozi su dosada evidentirali 385 bliskih kontakata zaraženih osoba

Do tih kontakata epidemiolozi su došli temeljem razgovora sa zaraženima. Pitali su ih s kim su bili u kontaktu tijekom pojave prvih dana simptoma bolesti i dva dana prije, jer se zaraznost računa dva dana prije pojave simptoma ove bolesti.


Dr. Ivan Lipovac, epidemiolog Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko – zagorske županije rekao je kako su dosad evidentirali 385 bliskih kontakata osoba koje su bile u kontaktu s 35 zaraženih koronavurisom, koliko ih imamo u ovom trenutku u Zagorju.  Do tih kontakata epidemiolozi su došli temeljem razgovora sa zaraženima. Pitali su ih s kim su bili u kontaktu tijekom pojave  prvih dana simptoma bolesti i dva dana prije, jer se zaraznost računa dva dana prije pojave simptoma ove bolesti.

Rekao je isto tako i da među ovih 35 osoba s infekcijom COVID-19, 31 osoba ima lakše simptome bolesti i takve osobe se nalaze u kućnoj samoizolaciji. To znači bez obiteljskih kontakata, osobe moraju biti u svojoj sobi, bez kontakata sa starijim osobama i kroničnim bolesnicima. Hranu im pred vrata trebaju donositi osobe mlađe životne dobi.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook