Prethodni članak
Sljedeći članak

Ekološko – humanitarna akcija Zagorske lige protiv raka

Prikupljaju se plastični čepovi, materijal reciklira, materijalna dobit ide za liječenje i rehabilitaciju najpotrebnijih pacijenata, a ujedno se stvara čišći okoliš


Zagorska liga protiv raka djeluje u domeni preventive, liječenja i rehabilitacije zloćudnih bolesti. Unazad nekoliko godina provodi i ekološki vrijednu akciju što objašnjava i opravdava činjenica utjecaja ekoloških zagađenja na pojavnost zloćudnih bolesti.


Naime, prije nekoliko godina, članica Lige, dr. Nada Jačmenica, pokrenula je suradnju s Udrugom oboljelih od leukemije i limfoma iz Čakovca koja je bila u tijeku višegodišnje akcije prikupljanja plastičnih čepova razne ambalaže. Prikupljeni materijal se reciklira, a materijalna dobit je namijenjena za liječenje i rehabilitaciju najpotrebitijih pacijenata. Istovremeno, akcija stvara čišći i zdraviji okoliš. Dr. Jačmenica na ovu je akciju potakla i nekoliko škola te brojne pojedince na području naše županije. Od samih početaka suradnji su se priključili i članovi ZLPR iz Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, od kojih je najaktivnija fizioterapeutkinja Dragica Milčić. Akcija je kontinuirana te pozivamo sve ekološki i humanitarno osviještene sugrađane da nam se pridruže.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook