Prethodni članak
Sljedeći članak

Edukacija ‘Promet nije šala ni opasnost mala’ održana u 15 zagorskih dječjih vrtića

Ove su godine dječjim vrtićima za sudjelovanje u akciji dodijeljene didaktičke igračke na temu prometa ukupne vrijednosti 25.000 kuna


Edukacija predškolske djece u dječjim vrtićima Promet nije šala ni opasnost mala, koju provodi Odbor za sigurnost u prometu Krapinsko-zagorske županije nastavljena je i u 2020. godini.

 

Edukacija uključuje upoznavanje djece s opasnostima koje ih očekuju u prometu na cesti, upoznavanje s osnovnim prometnim i sigurnosnim pravilima, s najčešćim sredstvima kojima se služe u igri i njihovim opasnostima, a vezana su uz promet (bicikli, role, lopte itd.) te educiranje djece o načinima povećanja vlastite sigurnosti u prometu korištenjem auto sjedalica, kaciga, zebri, semafora i drugih elemenata zaštite.

 

Akcija Promet nije šala ni opasnost mala je ove godine održana 9. studenoga te se, zbog proglašenja epidemije bolesti COVID-19, provodila u 15 dječjih vrtića koji su iskazali zainteresiranost: „Balončica“ Hum na Sutli, „Bubamara“ Donja Stubica, „Cvrkutić“ Oroslavje, „Gustav Krklec“ Krapina, „Maslačak“ Krapinske Toplice, „Naša radost“ Pregrada, „Pušlek“ Marija Bistrica, „Rožica“ Veliko Trgovišće, „Škrinjica“ Radoboj, „Zipkica“ Zabok, „Zlatni dani“ Zlatar Bistrica, „Zvirek“ Stubičke Toplice, Bedekovčina, Konjščina i Sveti Križ Začretje.

 

Ove su godine dječjim vrtićima za sudjelovanje u akciji dodijeljene didaktičke igračke na temu prometa ukupne vrijednosti 25.000,00 kuna. U periodu od 2017. do 2020. godine za provođenje aktivnosti Odbora za sigurnost u prometu (provođenje preventivno-edukativnih akcija „JUMICAR“ i „Promet nije šala ni opasnost mala“, organizacija stručnih tribina) izdvojeno je 266.172,00 kuna; od čega za nabavu didaktičke opreme 100.000,00 kuna.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook