Prethodni članak
Sljedeći članak

Dvije nesreće skrivili vozači pod utjecajem alkohola

Na prometnicama koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska zabilježeno je 11 prometnih nesreća.


PU KZ je izvijestila o evidentiranim događajima tijekom proteklog vikenda.

Tijekom proteklog vikenda evidentirano je sedam kaznenih djela; jedno kazneno djelo utaje, jedno kazneno djelo računalne prijevare, jedno kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari, dva kaznena djela oštećenja tuđe stvari i dva kaznena djela teške krađe.

Od prekršaja su evidentirana: tri prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i jedan prekršaj iz Zakona o osobnoj iskaznici.

Na prometnicama koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska zabilježeno je 11 prometnih  nesreća.

Šest prometnih nesreća bilo je s materijalnom štetom te su se dogodile u Vrhima Pregradskim zbog kretanja vozilom preblizu desnom rubu kolnika, u Mariji Bistrici i Donjem Maclju zbog nepropisne vožnje u natrag, u Podgorju Bistričkom zbog ne kretanja vozilom sredinom obilježene prometne trake, u Krapini uslijed oduzimanja prednosti prolaska te u Ciglenici Zagorskoj zbog nepropisnog uključivanja u promet.

U prometnim nesrećama u Podgorju Bistričkom i Mariji Bistrici nesreće su skrivili vozači pod utjecajem alkohola od 0,80 i 1,38 promila.

Četiri prometne nesreće bile su s lakše ozlijeđenim osobama, u prometnoj nesreći do koje je došlo u Velikoj Vesi zbog ne kretanja vozilom sredinom obilježene prometne trake jedna osoba zadobila je lakše tjelesne ozljede.

Isto tako lakše tjelesne ozljede zadobila je jedna osoba u prometnoj nesreći do koje je došlo u Veleškovcu uslijed nepropisne radnje vozilom, a vozačica je upravljala vozilom s 1,02 promila alkohola u organizmu.

U Lipovcu u prometnoj nesreći do koje je došlo zbog ne kretanja vozilom uz desni rub kolnika također je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede.

Tri osobe zadobile su lakše tjelesne ozljede u prometnoj nesreći do koje je došlo u Donjem Maclju zbog ne kretanja vozilom sredinom obilježene prometne trake.

Teške tjelesne ozljede zadobila je jedna osoba u Domovcu u prometnoj nesreći do koje je došlo zbog ne kretanja vozilom sredinom obilježene prometne trake.

Od ostalih događaja evidentiran je jedan požar u obiteljskoj kući u Kumrovcu te dva požara na otvorenom, odnosno požara suhe trave na parcelama u Petruševcu i Kraljevcu na Sutli.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook