Prethodni članak
Sljedeći članak

DVD Rakovec ponovno najuspješniji!

U subotu je u organizaciji DVD-a Klanjec održano 8. Terensko natjecanje operativnih vatrogasaca koje je ove godine okupilo 15 ekipa iz Hrvatske i Slovenije


Natjecanje je započelo postrojavanjem okupljenih vatrogasaca, intonacijom himni te prigodnim riječima predsjednika DVD-a Klanjec Ervina Šobana, predstavnika Vatrogasne zajednice Grada Klanjca Rudolfa Posleka, gradonačelnika Grada Klanjca Zlatka Brleka, a vatrogasce je također pozdravio i zaželio uspješno natjecanje krapinsko-zagorski župan Željko Kolar.

Na natjecanju je sudjelovalo 15 ekipa iz Hrvatske i Slovenije koje su vještine i brzinu pokazali na 5 taktičkih zadataka: spašavanju s visina, unutarnjoj navala, tehničkoj intervenciji u industriji, radovima na vodi te poligonu. Nakon odrađenih zadataka, najuspješnijima su se pokazali vatrogasci iz DVD-a Rakovec i to četvrti puta zaredom. Drugo mjesto osvojio je DVD Bukovlje  DVD-Bukovlje, dok je treće mjesto pripalo vatrogascima iz DVD-a Mala Erpenja.

Župan Kolar: „Ovakva natjecanja su važna jer održavaju spremnost vatrogasaca na najvišoj razini“

– Od velikog je značaja prije svega okupljanje operativnih vatrogasaca na jednom mjestu. I da nemaju taj kup, samo da razmjenjuju svoje znanje i iskustvo koje imaju, već bi to bio veliki dobitak za svakog od njih pojedinačno, a ovako, na ovakvom terenskom natjecanju pojavljuju se novi izazovi, novi zadaci, oni koji možda i nisu u onom redovnom poslu vatrogasaca i tu se vide još neke nijanse, specifičnosti koje treba utrenirati kako bi njihova spremnost bila na najvišoj mogućoj razini. Čestitka Vatrogasnom društvu Klanjec i Vatrogasnoj zajednici Grada Klanjca na organizaciji baš ovakvog Kupa i odaziv vatrogasnih društava, ne samo s područja Krapinsko-zagorske županije, već i drugih hrvatskih županija i naših prijatelja iz Slovenije dovoljno govori o tome koliko je to zapravo dobro pogođen susret – rekao je župan Kolar o važnosti održavanja ovakvih natjecanja.

Gradonačelnik Brlek: „Četiri ekipe vatrogasnih društava koja djeluju na području Grada od ogromnog su značenja za Grad Klanjec“

Gradonačelnik Grada Klanjca Zlatko Brlek izrazio je zadovoljstvo što je Klanjec domaćin još jednog terenskog vatrogasnog natjecanja:

– Vatrogasci su uvijek tu u slučaju bilo kakvih potreba, vremenskih nepogoda, nesreća, ne daj Bože – požara, ali i svih drugih tehničkih intervencija,. Na njih možete uvijek prve računati i oni si ti koji će priskočiti upomoć. Ovakva takmičenja, kao što je ovo terensko takmičenje, od ogromnog su značenja, jer na tom takmičenju predviđate situacije koje bi se eventualno mogle dogoditi kod takvih intervencija i to je ono što je dobro, da se vježba, da se osmišljavaju različite situacije u kojima se izvode vježbe različitog sadržaja kako bi se utvrdila spremnost ekipa. Četiri ekipe vatrogasnih društava koja djeluju na području Grada od ogromnog su značenja za Grad Klanjec. Takva takmičenja su u svakom slučaju ono najvažnije, jer tu se vidi spremnost vatrogasaca za eventualne potrebe stvarnih situacija kad bi se dogodile – istaknuo je Brlek.

Organizatori natjecanja, DVD Klanjec zadovoljni su odazivom ekipa i njihovim uspješnim rješavanjem svih zadataka te s nestrpljenjem očekuju sljedeće, 9. terensko natjecanje.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook