Prethodni članak
Sljedeći članak

Dvadesetogodišnjak imao spolne odnose s djevojčicom (14)! Nalazili se kod njenog oca

Upoznali su se putem Facebooka


Podignuta je optužnica protiv mladića (20) koji je u tri navrata imao spolne odnose s djevojčicom (14) u kući njezina oca, piše Danica.hr.

Tereti ga se da je time počinio tri kaznena djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina, zbog čega mu prijete najmanje 3, a najviše 12 godina zatvora. Prema optužnici, sve se događalo lani tijekom srpnja na širem bjelovarskom području.

Mladića se tereti da je “u namjeri zadovoljenja spolnog nagona, s djevojčicom, iako je bio svjestan da nije navršila 15 godina, u spavaćoj sobi obiteljske kuće, u tri navrata obavio snošaj na način da je svoje spolovilo stavio u njezin spolni organ”.

Tijekom istrage mladić u držanom odvjetništvu nije želio iznositi svoju obranu, niti odgovarati na pitanja. Djevojčica je pak otkrila kako je to bilo dok je išla u sedmi razred osnovne te je dečka upoznala putem Facebooka i prva se njemu javila. Rekla mu je da ima 14 godina, a on njoj da ima 20.

Nalazili su se kod njenog oca i prvi put su imali spolni odnos u njezinoj sobi, dok su otac i mlađi brat bili u dnevnom boravku. Nakon trećeg puta, rekla mu je da ne bi trebali biti zajedno jer je ona maloljetna, a on punoljetan i da je to previše godina.

Pristala na odnos

Tijekom istrage svjedočila je i majka djevojčice koja je navela je kako je kćer sa sinom lani dva tjedna u srpnju provodila ljetne praznike kod njenog bivšeg supruga. Stariji sin joj je rekao da ga je zvao otac da dođe po djecu jer je saznao da se kći našla s nekim dečkom i da će to prijaviti policiji.

Majka je kasnije u razgovoru s kćeri saznala da je pristala na spolni odnos s mladićem i da se to dogodilo u tri navrata u kući njenog bivšeg supruga koji nije znao da je dečko tamo jer su pazili da ih ne čuje. Mlađi sin je znao, ali ga je sestra podmitila s nešto novca kojeg je dobila od oca za alimentaciju.

Majka otkriva kako se kći počela dopisivati s tim mladićem još početkom 2021. što se nastavilo dok nije saznala i prijavila policiji u ožujku lani. Djevojčica je tada ostala bez mobitela, ali se uvijek nekako snalazila da dođe do mobitela kako bi se s mladićem mogla opet čuti.

“I sama sam bila poslala poruku tom mladiću da mi ostavi kćer na miru jer je ona tada bila još dijete u dobi od 13 godina”, rekla je majka.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook