Prethodni članak
Sljedeći članak

DV Bajka obilježio Dan darovite djece


Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković u srijedu je zajedno s pročelnicom UO za društvene djelatnosti Danijelom Vusić posjetio dječji vrtić Bajka koji je, uoči obilježavanja Međunarodnog dana darovite djece, organizirao projektni dan za 203 mališana, polaznika ovog vrtića. Djeca su uživala na vrtićkom dvorištu u brojnim zabavnim i edukativnim aktivnostima po izboru, uz vodstvo odgajateljica.

Ravnateljica dječjeg vrtića Bajka Biljana Stanković je upoznala zamjenika gradonačelnika s programom i standardima, pristupom, materijalnim okruženjem i mogućnostima koje vrtić nudi darovitim, ali i svim ostalim mališanima unutar svojeg kurikuluma.

 

Dječji vrtić Bajka uskoro će postati i dio Stručno razvojnog centra za darovitu djecu predškolske dobi, odnosno dio mreže vrtića iz Varaždinske županije, u čijoj su izradi programa sudjelovali, uz ostale stručnjake, i educirani stručnjaci iz Bajke. „Posebno smo ponosni što će Grad Varaždin biti bogatiji za vrtiće - provoditelje programa Stručno razvojnog centra Varaždinske županije verificiranog od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja te što će na taj način čak dva varaždinska vrtića od ukupno šest iz mreže, stručnjacima iz cijele Hrvatske moći prenositi znanje o radu s darovitom djecom rane i predškolske dobi.“ – istaknula je ravnateljica. Vrtić uz svoj redovni program nudi mogućnost posebnih programa i aktivnosti, od sportskih, umjetničkih, jezičnih programa, matematičke, STEM programe i robotiku te eko program gdje se djeca brinu o svom vlastitom vrtu i voćnjaku.

 

„Zaista mi je drago vidjeti svu ovu djecu kako kvalitetno i sadržajno provode vrijeme u vrtiću, bilo da je to u slobodnoj igri na travi ili u organiziranim aktivnostima za koje pokažu interes. Nema ekrana koji će ih prikovati na mjestu, oni ovdje istražuju na svježem zraku, uče kroz igru, kroz odnos s drugom djecom, jednostavno uživaju. Uz gradske vrtiće kojima je Grad Varaždin osnivač, jednako su nam bitni i privatni vrtići koje pohađa veliki broj varaždinskih mališana i zadovoljstvo mi je vidjeti koliko se ovdje puno ulaže u poticajno i kreativno okruženje za njih. Ravnateljica se trudi kontinuirano unapređivati razvojne programe i za to zaslužuje svaku pohvalu.“ – rekao je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook