Prethodni članak
Sljedeći članak

Državne tvrtke dijele uskrsnice, pogledajte koliko će dobiti radnici


Uskrs ove godine pada na 31. ožujka, a dio zaposlenih u državnim i javnim tvrtkama će ove godine dobiti uskrsnicu.

Hoće li uskrsnica uopće moći pokriti uskrsnu košaricu koja je iz godine u godinu sve skuplja? Iznos uskrsne košarice bit će otprilike od 100 do 400 eura, dok državne firme uglavnom isplaćuju iznose o 130 do 150 eura, tako da iznosi i nisu neka sreća, piše Dnevnik.hr.

HŽ Infrastruktura d.o.o. isplatit će svojim radnicima uskrsnice u visini od 143,00 eura po radniku, a koje su određene prema važećem Kolektivnom ugovoru. Uskrsnica se isplaćuje svim radnicima, a ukupan iznos za 2024. godinu iznositi će oko 735.000 eura, priopćili su.

HŽ Putnički prijevoz dobit će 143 eura uskrsnice.

INA svojim radnicima isplaćuje uskrsnicu u iznosu od 132,72 eura neto u naravi, putem INA beneFIT kartice. Isplatom uskrsnice obuhvaćeni su svi radnici u društvima INA Grupe u Hrvatskoj, odnosno više od 8000 radnika.
Sukladno Kolektivnom ugovoru, radnicima Hrvatske pošte, njih gotovo 9000, svake godine se isplaćuju tri jednokratne prigodne nagrade, i to za Uskrs, Božić i u obliku regresa.

U ovom trenutku još nije donesena odluka o iznosu ovogodišnje prigodne nagrade povodom Uskrsa. U 2023. godini povodom Uskrsa radnicima je isplaćena jednokratna prigodna nagrada u iznosu od 132,72 eura, priopćili su.
Zaposlenicima Hrvatskih cesta d.o.o., sukladno Kolektivnom ugovoru, bit će isplaćena uskrsnica od 150,00 eura. Uskrsnica se isplaćuje svim zaposlenicima (474 radnika) Hrvatskih cesta, osim predsjedniku i članovima Uprave Hrvatskih cesta, piše Dnevnik.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook