Prethodni članak
Sljedeći članak

DRAMA U ZAGORJU: "Zovi policiju! Tata traži 'utoku' da nas sve pobije"

  • Policija Zagorje

    Foto: Davorin Visnjic/Pixsell (Fotografija je ilustrativnog karaktera)


Foto: Pixsell/Ilustracija/Arhiva (Fotografija je ilustrativnog karaktera i nije ni u kakvoj vezi s navedenim događajem, niti osobama)

Općinski sud u Zlataru ovih je dana javno objavio osuđujuću presudu te izdao Kazneni nalog kojim je jednog 68-godišnjeg umirovljenika iz Zagorja proglasio krivim za kazneno djelo prijetnje jer je svojoj kćeri i njenoj obitelji prijetio smrću, čime je, kako se navodi u presudi, kod svoje kćeri izazvao jak osjećaj straha za njen život i sigurnost, kao i za život i sigurnost njenih bližnjih.

Sud ga je osudio na šest mjeseci zatvora, ali mu je donekle ipak bio 'blakonaklon', budući da mu je izrekao uvjetnu osudu, tako da osuđenik neće morati u zatvor ukoliko u roku od dvije godine ne počini novo kazneno djelo.

Inače, sud je u presudi prihvatio optužnicu koju je protiv 68-godišnjaka podignulo Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru, a u kojoj je, između ostalog, naveden i iskaz žrtve, odnosno, kćeri kojoj je otac prijetio, a sud u potpunosti povjerovao.

Kako je rekla, njen otac živi u jednom dijelu kuće na području Krapinsko - zagorske županije, a njena tetka u drugom dijelu. Vlasnica kuće bila je njena pokojna baka, a nakon bakine smrti u listopadu prošle godine, bakinu je imovinu naslijedila ona.

Kad je nakon bakine smrti stigla u posjet tetki i ocu sa svojim nevjenčanim suprugom, prvo je otišla do kuhinje u dijelu kuće koji koristi tetka te je s njom pila kavu. U jednom trenutku njezin otac je došao do ulaznih vrata u tu kuhinju te joj se obratio riječima: "A kaj ti nećeš doći k meni, kaj si došla k njoj”, na što je ona odgovorila: "Doći ću".

Kako je ispričala istražiteljima, nakon par minuta ona je izašla na terasu gdje se nalazio njen otac i kada je sjela, on je uzeo mobitel, te nazvao nekoga i pitao ga: "Da li ti imaš neku utoku", na što mu je sugovornik odgovorio " ne" ( to je čula). Na to mu je njezin otac rekao: "Dobro, onda ću zvati…", (kćerka je izjavila da se ne sjeća točno imena kojeg je njen otac spomenuo sugovorniku). Još dok je razgovarao sa sugovornikom, ona je pitala oca: "Što će ti utoka?", na što je on njoj odgovorio: " Da riješim sve vas cigane".

Također, kći je svjedočila da je oca prvotno pitala što će ti "utoka" iz razloga što se bojala da otac možda ne bi sebi naudio, te joj nije bilo ni na kraj pameti da tu "utoku" treba da bi ubio nju. Ona je u tom trenutku poviknula svom nevjenčanom suprugu: "Jesi li ovo čuo", na što je odgovorio da je i ona mu je rekla: "Zovi policiju".

Kći se potom vratila u tetkinu kuhinju gdje je bio i njen nevjenčani suprug, a otac je prvo ušao u kuću te potom izašao iz kuće, sjeo u svoj automobil te se udaljio u nepoznatom smjeru.

Kako je istražiteljima rekao njen nevjenčani suprug, u strahu da njezin otac stvarno nije otišao nekamo kod nekoga po "utoku", njijh dvoje su odlučili to prijaviti policiji, a iz razloga što imaju djecu i nije im, kaže, bilo svejedno. 

Isto tako, kći osuđenog 68-godišnjaka također je istražiteljima izjavila da je jako u strahu za svoj život, ali i život svoje djece.

Na koncu, istražitelji i sud su im povjerovali te je sud donio presudu, odnosno, izdao Kazneni nalog, kao što smo uvodno naveli.

Na presudu je postojala mogućnost ulaganja žalbe, a je li 68-godišnjak to učinio, odnosno, je li se žalio, u ovom trenutku nije poznato, ali ono što je za sad sigurno jest da, ukoliko ne ponovi kazneno djelo iduće dviej godine, zbog ovog kaznenog djela neće morati u zatvor.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook