Prethodni članak
Sljedeći članak

Drama i uhićenje na sjednici gradskog vijeća: 'Koji me k*rac j*bete, milicajci jedni'

  • policija

    Fotografija je ilustrativnog karaktera


Hrvatskog državljanina zaposlenog u Njemačkoj, 62-godišnjeg diplomiranog inženjera prometa, Općinski sud u Varaždinu proglasio je krivim 'što je na javnom mjestu vikom i galamom narušavao javni red i mir', ali i zbog toga što je, kad ga je došla privesti policija, 'omalovažavao i vrijeđao službene osobe prilikom vršenja njihove službe'.

Sud ga je, inače, već jednom, i to u veljači 2019. godine osudio za iste prekršaje koje je počinio 27. prosinca 2018. godine, no, nepravomoćno osuđeni stanovnik Ludbrega, žalio se na presudu sve dok je prošle godine nije poništio Visoki prekršajni sud te cijeli sudski postupak vratio na početak.
Ovaj put sud ga je ponovo proglasio krivim jer je u prosincu prije četiri godine pijan upao na sjednicu Gradskog vijeća u Ludbregu nepozvan i 'pravio nered', a i pojedine je gradske vijećnike tada vrijeđao pogrdnim riječima. Unatoč višestrukim zamolbama da napusti sjednicu, on to nije učinio, pa su vijećnici pozvali policiju, ali on nije ni tada htio izaći iz vijećnice pa su ga policajci morali fizički obuzdati i privesti ga.

„Sud nedvojbeno smatra dokazanim da je okrivljenik počinio prekršaje koji mu se stavljaju na teret odnosno da je 27. prosinca 2018. oko 16,20 sati u zgradi Centra za kulturu i informiranje Dragutin Novak u Ludbregu, Trg Svetog Trojstva 19 narušavao javni red i mir na način da je pristupio nepozvan sjednici Gradskog vijeća Grada Ludbrega, a kojoj nema pravo prisustvovati, gdje je svojim ponašanjem ometao rad šesnaestorice vijećnika odnosno rad sjednice, upadajući u riječ vijećnicima, negodujući i galameći na njih iako ga je odmah po ulasku na sjednicu predsjednik Gradskog vijeća, Antun Šimić upozorio da napusti sjednicu, dakle što je na javnom mjestu vikom, galamom i vrijeđanjem narušavao javni red i mir. Nadalje, što se istom zgodom, a po dolasku policijskih službenika tijekom njihovog postupanja nije smirio, već nastavio s narušavanjem javnog reda i mira vrijeđajući policijske službenike riječima: "koji me kurac jebete, milicajci jedni, svi ste vi lopovi", a nakon što su nad njim upotrijebljena sredstva prisile te je priveden u prostorije PP Ludbreg, tijekom postupanja policijskih službenika u prostorijama PP Ludbreg, nastavio s vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika riječima: "represivno udbaški komunistički aparat, nesposobna sekta, svi ste vi majmuni, Detelj ti si majmun i mangup", dakle što je omalovažavao i vrijeđao službene osobe prilikom vršenja njihove službe“, stoji, između ostalog, u obrazloženju presude.

Sud mu je za ta dva prekršaja odredio novčanu kaznu u iznosu od 1.354,24 kune, no, kako stoji u presudi, kazna mu je smanjena jer je dva dana bio zadržan u policiji pa mu se to „uračunava u izrečenu novčanu kaznu na način da se ista umanjuje za 600,00 kn koliko iznosi 2 (dva) dana zadržavanja, tako da je okrivljenik dužan platiti novčanu kaznu u iznosu od 754,24 kune“.

Inače, i na ovu presudu može u roku dana podnijeti žalbu Visokom prekršajnom sudu, no, pitanje je hoće li to učiniti, budući da se na ovom, ponovljenom suđenju, nije pojavio niti optuženik, niti njegov odvjetnik.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook