Prethodni članak
Sljedeći članak

Dr. Urbanc: '50 posto naših intervencija vezano je uz COVID-19'

Zamjenica ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu KZŽ Jadranka Urbanc je kazala i kako su napravili 15 testova na pacijentima koji nisu bili sumnjivi, njih je 5 bilo pozitivno


Održana je konferencija za medije Županijskog stožera. Tom prilikom zamjenica ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu KZŽ Jadranka Urbanc rekla je kako je 50 posto intervencija vezano uz COVID. -Iz perspektive Zavoda za hitnu medicinu KZŽ možemo reći kako se je u zadnjih par tjedana broj intervencija se je nešto malo povećao. Ono što se je jako promijenilo je struktura intervencija, znači mi sada više od 50 posto intervencija imamo vezano uz COVID pacijente. Od tih intervencija, pola njih hospitaliziramo, što znači da imaju srednju ili tešku kliničku sliku, a pola njih ostavljamo doma s terapijom i uputama. Od onih pacijenata koji se hospitaliziraju, veliki broj pokazuje jako teške kliničke slike, s nekim stvarima se susrećemo prvi put u životu, čak i mi koji imamo više iskustva – rekla je doktorica Urbanc.

-U zadnjih tri dana smo, s obzirom na je to tek početak pa nam nije postala još rutina, napravili 15 testova na pacijentima koji nisu bili sumnjivi, njih je 5 bilo pozitivno. Na taj način je smanjen ulazak u zdravstveni sustav. Ti testovi nam mogu dosta mogu koristiti, s obzirom na to da smo mi, mogu reći jedna od najzastupljenijih djelatnosti zdravstva koji se nalaze u samoj kući pacijenta. Mi možemo na licu mjesta potvrditi zarazu i uvesti određene mjere. U tom smislu nam je to korisno, tek smo počeli s tim. Ja vjerujem da će to zaživjeti i da će nam to biti od velike koristi – objasnila je.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook