Prethodni članak
Sljedeći članak

DOZNAJEMO: Otkriveno tko je provalio u mrtvačnicu u Zaboku i opljačkao je


Foto:Ilustracija

Kao što smo početkom tjedna već izvijestili OVDJE, proteklog je vikenda jedan lopov provalio u mrtvačnicu na Gradskom groblju u Zaboku, kojom upravlja zabočko gradsko poduzeće Plavinka.

Direktorica Plavinke Sonja Horvat tada nam je otkrila kako je lopov razvalio ulazna vrata i ukrao motornu pilu, ali je i izrazila uvjerenje kako će lopov biti pronađen.

-Iz prostorije unutar mrtvačnice, gdje držimo alat, ukrali su nam motornu pilu marke Husqvarna. Mi smo događaj prijavili policiji, a kako je objekt pod video nadzorom, a i motorna pila ima svoj serijski broj, nadamo se da će policija pronaći počinitelja - rekla nam je u utorak direktorica Horvat.

Iz PU krapinsko - zagorske potvrdili su nam istoga dana da su u ponedjeljak zaprimili prijavu odgovorne osobe jednog poduzeća iz Zaboka da je provaljeno u objekt kojim to poduzeće upravlja te da je iz njega otuđen motorni alat. - Riječ je o kaznenom djelu teške krađe, a policijski službenici PU krapinsko - zagorske provode kriminalističko istraživanje i tragaju za nepoznatim počiniteljem - rekli su nam tada iz policije.

I eto, ispostavilo se da je direktorica imala pravo. Danas je, naime, Plavinki vraćena ukradena motorna pila.

- Svima onima koji govore da policija ne radi svoj posao ili da se za ovakve krađe ne angažiraju dovoljno, ovo je najbolji dokaz da su u krivu. Našoj je policiji trebalo samo dva dana da otkriju počinitelja - rekla je direktorica Horvat, no, na naše pitanje o počinitelju nije imala odgovor. 

- Meni policija nije otkrila njegov identitet i ja ne znam tko je počinitelj, ali ono što sa stopostotnom sigurnošću mogu reći jest da nije riječ o nikome tko bi na bilo koji način bio povezan s našom tvrtkom ili gradskim grobljem - rekla nam je direktorica Horvat.

Na naš upit iz PU krapinsko zagorske odgovorili su tek kako je počintelj ove teške krađe hrvatski državljanin rođen 2003. godine te da je protiv njega podnesena kaznena prijava.

Zagorje.com pak neslužbeno doznaje kako je riječ o mladom Zagorcu s prebivalištem nedaleko Zaboka.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook