Prethodni članak
Sljedeći članak

Donesen proračun Grada Pregrade u iznosu 38,98 milijuna kuna


 Na 22. sjednici Gradskog vijeća Grada Pregrade, posljednjoj u 2019. godini, održanoj 13. prosinca u Gradskoj vijećnici, najvažnija točka opsežnog dnevnog reda bilo je izglasavanje Proračuna za 2020. godinu. S ove sjednice izostalo je pet vijećnika pa je, nakon rasprave, najvažniji gradski financijski dokument izglasan s devet ruku za i jednog suzdržanog. Tako proračun Grada Pregrade i proračunskih korisnika DV Naša radost, Gradske knjižnice i Muzeja Zlatko Dragutin Tudjina za narednu godinu iznosi 38,98 milijuna kuna.

Obrazloženje ovakvog proračuna dao je gradonačelnik Marko Vešligaj, koji je ukratko istaknuo i njegove najvažnije stavke, kapitalne projekte koji će se realizirati u budućem razdoblju. - Ulagat će se u svim mjesnim odborima i kroz ovaj proračun pokazujemo da brinemo o svim naseljima. Tako nas u sljedećoj godini očekuju brojni projekti od kojih su neki već u tijeku, kao što je uređenje šumske ceste i uređenje Poduzetničke zone. Nastavlja se uređenje kino dvorane, planirana je izgradnja teniskih terena, ali i veliki projekt izgradnje eko bazena. Za mjesne odbore predviđena je mjera za brdsko-planinska područja koja će se prvenstveno odnositi na infrastrukturu, a novost je i da se više neće plaćati prijevoz kamenog materijala do stambenih objekata. Nastavljamo s unapređenjem razvoja turizma, planirana je izrada projektne dokumentacije za uređenje kuće Janka Leskovara, zamjena krovišta na zgradi pošte Vinagora te izgradnja dječjih igrališta u Pregradi i Gorjakovu. Vjerujem da ćemo sve planiramo i uspješno realizirati“, istaknuo je gradonačelnik Marko Vešligaj. Prije izglasavanja Proračuna za 2020. godinu, usvojene su i II. Izmjene Proračuna za 2019. godinu, prema kojima on iznosi 33,18 milijuna kuna. Nakon izglasavanja gradskog proračuna na red su došli i svi vezani programi.

Na dnevnom redu bilo je i donošenje Godišnjeg plana davanja koncesije na području Grada Pregrade za 2020.godinu, donošenje Odluke o prihvaćanju Godišnje analize stanja sustava civilne zaštite na području grada Pregrade za 2019. godinu i Odluke o prihvaćanju Godišnjeg  plana razvoja sustava civilne zaštite na području grada Pregrade u 2020. godinu, donošenje Odluke o raspoređivanju sredstava Proračuna Grada Pregrade namijenjenih financiranju političkih stranaka Gradskog vijeća Grada Pregrade u 2020. godini, donošenje Odluke o izgledu službene odore te izgledu i sadržaju službene iskaznice komunalnog redara, kao i donošenje Odluke o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika.

Gradski vijećnici i vijećnice donijeli su i Odluku o imenovanju članova Gradskog povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda, Plan djelovanja Grada Pregrade u području prirodnih nepogoda za 2020. godinu i Zaključak o prihvaćanju Izvkešća o provedbi Strateškog plana gospodarskog razvoja Grada Pregrade. Usvojen je Godišnji plan i program rada DV Naša radost za 2019./2020. odgojno-obrazovnu godinu, kao i Program rada i Financijski plan gradskog Savjeta mladih za 2020. godinu. Među važnijim odlukama svakako treba istaknuti i onu o proglašenju komunalne infrastrukture javnim dobrom u općoj uporabi – Dječje igralište Kuna-park te je donesena nova Odluka o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada na području Pregrade.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Kolnici su mokri i skliski u većem djelu zemlje. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. A1 Zagreb-Split-Ploče: -na dionici Otočac-...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program