Prethodni članak
Sljedeći članak

[DETALJI STRAVIČNE NESREĆE] Preticao kolonu, zabio se u kombi iz suprotnog smjera i poginuo

Nakon što se zabio u kombi krapinskih registarskih oznaka, automobil poginulog vozača (50) zabio se još i u Golf krapinskih registracija


Policijska uprava zagrebačka objavila je detalje jučerašnje teške prometne nesreće koja se dogodila na DC1 između Pojatnog i Kupljenovog. Kako su izvijestili, oko 5.50 sati, 50-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Seat Cordoba krapinskih registarskih oznaka, a kretao se zapadnom kolničkom trakom Državne ceste broj 1 u smjeru juga. Na kolniku gdje se nalazi središnja puna linija preko koje nije dozvoljeno prelaženje, skrenuo je ulijevo na istočnu kolničku traku koja je namijenjena za promet vozila iz suprotnog smjera te je pretjecao kolonu vozila koja su se kretala ispred njega, zapadnom kolničkom trakom u istom smjeru.

Uslijed takve vožnje, naletio je na prednji lijevi dio teretnog automobila marke Fiat Ducato krapinskih registarskih oznaka kojim je upravljao 26-godišnjak, koji se kretao iz suprotnog smjera, istočnom kolničkom trakom u smjeru sjevera, a u trenutku prometne nesreće zadržavao je smjer kretanja. Od tog naleta, osobni automobil marke Seat Cordoba je u nekontroliranom kretanju i zanošenju u smjeru zapada, prednjim lijevim dijelom naletio na osobni automobil marke VW Golf krapinskih registarskih oznaka kojim je upravljao 49-godišnjak.

Osobni automobil marke Seat Cordoba u nastavljenom nekontroliranom kretanju prednjim dijelom je naletio na metalnu zaštitnu ogradu koja se nalazi na mekanom terenu uz zapadni rub kolnika.

U prometnoj nesreći smrtno je stradao 50-godišnjak, dok su teško ozlijeđeni 46-godišnjak iz osobnog automobila marke Seat Cordoba, kojemu je liječnička pomoć pružena u KB Sveti Duh i 36-godišnjakinja, također iz osobnog automobila marke Seat Cordoba, a liječnička pomoć pružena joj je u KB Sestre milosrdnice.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook