Prethodni članak
Sljedeći članak

Doktori upozoravaju! Haraju crijevne viroze, evo na što trebate paziti i koji lijekovi pomažu


Rotavirusi ili adenovirusi zrokovale su crijevne infekcije u Međimurju pa su liječnici upozorili svoje pacijente, ali i naglasili važnost pranja ruku i pravilne higijene.

Crijevne infekcije očituju povraćanjem, proljevom, povišenom tjelesnom temperaturom i bolovima u trbuhu. Preporučuju nadoknadu tekućine, ali i probiotike koji se mogu kupiti bez recepta. Dodaju kako u slučaju proljeva postoji lijek koji ide na recept, a zove se racekadotril i može se uzimati do sedam dana.

– Poštovani i dragi pacijenti. Evo nekoliko savjeta u slučaju crijevnih infekcija koje se očituju povraćanjem, proljevom, povišenom tjelesnom temperaturom i bolovima u trbuhu. Najvažnija je dobra nadoknada tekućine, probajte uzimati tekućinu na usta žlicu po žlicu. Za to postoje razne otopine koje će Vam preporučiti ljekarnici u ljekarni. Postoje probiotici koji se daju u stanjima crijevne infekcije i oni se također mogu kupiti bez recepta. U slučaju proljeva postoji lijek koji ide na recept, a zove se racekadotril i može se uzimati do 7 dana za smirivanje proljeva. Kod djece su trenutno aktualne crijevne infekcije uzrokovane rotavirusima ili adenovirusima pa ne zaboravite na pravilnu higijenu ruku. Puno zdravlja želimo svima i čuvajte se – stoji u Facebook objavi županijske bolnice u Čakovcu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook