Prethodni članak
Sljedeći članak

Dodijeljeno 36.700 eura za 16 braniteljskih udruga


Ovogodišnji Javni poziv bio je otvoren od 20. prosinca 2023. do 31. siječnja 2024. godine. Prijavilo se 16 braniteljskih udruga, sve su zadovoljile sve propisane uvjete te um je dodijeljeno ukupno 36.700 eura. Ugovore o dobivenoj financijskoj potpori je korisnicima, predstavnicima braniteljskih udruga, uručio župan Željko Kolar, koji je istaknuo odličnu suradnju Županije i braniteljskih udruga te naglasio da je od 2016. godine za razne aspekti brige o braniteljima Krapinsko-zagorska županija izdvojila više od 4,5 milijuna kuna. „Zahvaljujem vam prije svega na onome što ste učinili za obranu i oslobođenje Republike Hrvatske, bez obzira u kojim postrojbama ste bili, jer nema ni jednog djelića lijepe naše gdje niste sudjelovali u Domovinskom ratu i na to svi zajedno možemo biti ponosni. Isto tako vam zahvaljujem na svim ovim sjajnim projektima koje radite“, poručio je nakon dodjele ugovora župan Kolar.

U ime dobitnika potpora okupljenima se obratio predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Bedekovčina Stjepan Jaković. „Dosta obilazim cijelu RH, i vidim da naša županija prednjači u svim segmentima pomoći hrvatskim braniteljima“, kazao je Jaković, istaknuvši da se veseli i daljnjoj uspješnoj suradnji.

Okupljene je pozdravila i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu politiku, branitelje, civilno društvo i mlade Martina Gregorović Šanjug. Istaknula je da je u 9 godina raspisivanja ovog Javnog poziva raspoređeno nešto više od 275.000 eura.

Popis odobrenih potpora možete pronaći ovdje:  https://kzz.hr/wp-content/uploads/2023/12/ODLUKA-JAVNI-POZIV.pdf

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook