Prethodni članak
Sljedeći članak

Dodijeljena priznanja na godišnjoj skupštini DVD-a Zabok

U dvorani doma DVD-a Zabok održana je u subotu 27. lipnja redovna 96. Izvještajna godišnja skupština društva uz poštivanje svih epidemioloških mjera


U dvorani doma DVD-a Zabok održana je u subotu 27. lipnja redovna 96. Izvještajna godišnja skupština društva uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Skupštini su nazočile gradonačelnik Ivan Hanžek, zamjenica gradonačelnika i načelnica Stožera Civilne zaštite Valentina Đurek, predsjednik Gradskog vijeća Žarko Ivančić, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Zaboka Dražen Sinković i u ime Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije zamjenik predsjednika Vladimir Huzak.

Predsjednik društva Štefa Štokan se ispričao svim članovima Društva što nije mogao nazočiti ovoj skupštini zbog unaprijed dogovorenih poslovnih obaveza pročitao pa njegovo izvješće pročitao Želimir Lež.
- U 2019. godini održana je i jedna redovna 95. godišnja i jedna izvanredna skupština gdje je došlo do promjena u vodstvu i pozitivnih pomaka u daljnjem radu DVD - a. Zabok – ističe predsjednik Štokan. Također 2019. ćemo pamtiti po preseljenju naših dugogodišnjih podstanara ZJVP u nove prostore kakve zaslužuje jedna profesionalna postrojba. Također smo uspjeli završiti postupak koji su pokrenuli naši prethodnici, a to je prebacivanje cisterne Mercedes iz Ravnateljstva za robne zalihe u trajno vlasništvo. Nastavili smo kontinuirani rad s mladima, kako onima iz našeg članstva, tako i sa djecom iz naše škole u odgojno preventivnom smislu – rekao je te zahvalio svim članovima društva, posebno onima koji su zaslužni da su realizirani svi postavljeni zadaci, bivšem sazivu Upravnog odbora, operativi i zapovjedništvu na stručnom vođenju i mladeži preko hvale vrijednih mentora, koji su također svima na ponos. Posebne zahvale uputio je poglavarstvu grada Zaboka, koji bez obzira na visinu svog proračuna, nesebično pomažu svim udrugama registriranim u gradu – zaključuje predsjednik Štef Štokan.

Uslijedila se izviješća o radu zapovjedništva, djece i mladeži, materijalno- financijsko poslovanje, o radu Nadzornog odbora te je iznesen plan i program rada za 2020. godinu u kojoj se ponovo ističe rad s djecom i mladeži ali i daljnje osposobljavanje članova DVD-a. Sva izvješća i plan rada usvojeni su jednoglasno. Za tajnika Upravnog odbora izabran je Željko Tršinski, za zapovjednika Ratko Voslar, a za njegovog zamjenika Karlo Jandok. Za novog člana nadzornog odbora izabran je Tihomir Tršinski, a za dva člana Vatrogasne zajednice grada Zaboka izabrani su Željko Tršinski i Karlo Jandrok. Svi predloženi kandidati jednoglasno su prihvaćeni.

 

Gradonačelnik Grada Zaboka Ivan Hanžek je istaknuo kako se ulaganja u vatrogastvo uvijek višestruko isplate. - Vi ste zalog sigurnijeg života u našem gradu, spremni da u svakom trenutku budete na pomoć svim građanima čiji su životi i imovina ugroženi. I u ovim danima pandemije bili ste uključeni u provedbu svih aktivnosti našeg Stožera civilne zaštite pomažući svojim sugrađanima. Ima jako puno stvari kojima se mi zabočani možemo ponositi a jedna od njih je i vatrogastvo. Veliko vam hvala na požrtvovnosti i nesebičnom radu, a posebno u radu s mladima koji su naša ali i vaša budućnost – rekao je Hanžek.

Zamjenica gradonačelnika i načelnica Stožera Civilne zaštite Valentina Đurek istaknula je kako je razdoblje vladavine koronavirusa bio izazov za sve , no da je Zabok pokazao i dokazao da je civilizirani grad s društveno odgovornim ljudima. - Pokazali ste svoju pribranost i u situacijama koje nam nisu bile drage. No, razumjeli ste i pokazali da ste, prije svega, veliki ljudi. Možemo biti zadovoljni i ponosni. Hvala vam od srca što smo pokazali da je Zabok u svakoj situaciji grad koji, zahvaljujući svojim građanima, diše civilizirano – rekla je Đurek.
Predsjednik gradskog vijeća Zaboka Žarko Ivančić iskoristio je prigodu da čestita na ostvarenim rezultatima i uspjesima u protekloj godini te naglasio kako stručnost i osposobljenost vatrogasaca garantira najviši nivo zaštite ljudi i imovine.

 

Predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Zaboka Dražen Sinković s ponosom je istaknuo kako je pomlađivanje ovog DVD-a temelj i uspjeh novog vodstva čestitam vam na tome te se nadam i dalje uspješnom suradnjom na obostrano zadovoljstvo.

Na kraju se u ime Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije svima okupljenima obratio zamjenik predsjednika Vladimir Huzak koji je rekao da su vatrogasci u Hrvatskoj najveća snaga sigurnosti i spašavanja.

- Vaša izvješća bila su vrlo detaljna i široka što je rezultat dobrog rada. Radili ste na svim poljima od najmlađih do onih najstarijih. Posebno me raduje što ulažete u mlade koji su temelj naše sadašnjosti ali i budućnosti. Želim Vam da i dalje budete tako uspješni te da vam se svi oni planovi koje ste si zacrtali ostvare u ovoj 2020-oj godini – rekao je Huzak.

Na samom kraju skupštine uslijedila je dodjela priznanja, spomenica, diploma, uvjerenja i zahvalnica.

 

Hrvatska vatrogasna zajednica dodjeljuje spomenice:

Vatrogasni veteran

1. Damiru Tršinskom
2. Vladi Tršinskom
3. Josipu Tuđi

Spomenica za 70 godina

1. Valentinu Šivalec

Spomenica za 50 godina

1. Zlatku Štajduharu
2. Zlatku Tršinskom

Vatrogasna zajednica Krapinsko-zagorske županije dodjeljuje:

Spomenica za 40 godina

1. Darku Kušanu

Spomenica za 30 godina

1. Danijelu Tisaniću

Uvjerenje o osposobljenosti za zvanje Vatrogasac

1. Želimiru Ležu
2. Nataši Peček
3. Davoru Pešecu
4. Nedjeljku Tomeku
5. Robertu Tršinskom

Vatrogasna zajednica grada Zaboka dodjeljuje:

Spomenica za 20 godina

1. Edi Polanoviću
2. Ivani Tršinski

Spomenica za 10 godina

1. Kristini Fišter
2. Jadranku Merkašu

Zahvalnice DVD-a Zabok dobili su:

1. Andrijana Jerneić
2. Tomislav Jerneić
3. Goran Jug
4. Doroteja Lež
5. Jadranko Merkaš
6. Dalibor Posavec
7. Jurica Repovečki
8. Robert Tršinski
9. Vlado Tršinski
10. Josip Tuđa
11. Miroslav Voslar
12. Ratko Voslar

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook