Prethodni članak
Sljedeći članak

Do novčane potpore za bebe koje daje Krapinsko - zagorska županija od sada putem usluge e - Novorođenče

Krapinsko - zagorska županija dodjeljuje jednokratnu novčanu pomoć obitelji za treće i svako daljnje novorođeno dijete


Krapinsko - zagorska županija potpisala je Sporazum s Ministarstvom pravosuđa i uprave i uključila se u sustav e - Novorođenče koji omogućava podnošenje županiji zahtjeva za isplatu novčane potpore za treće i svako daljnje novorođeno dijete. Tako od 15. studenog roditelji zahtjev za jednokratnu novčanu pomoć za treće i svako daljnje novorođeno dijete, mogu podnijeti prilikom prijave svog djeteta u matičnom uredu ili prijavom u sustav e - Građani kroz uslugu e - Novorođenče.

Prilikom prijave djeteta u matičnom uredu, matičar će upoznati roditelje s pravom na ostvarivanje jednokratne novčane pomoći te ukoliko ispunjavaju uvjete putem aplikacije e-Novorođenče, proslijediti Županiji zahtjev na rješavanje. Drugi način ostvarivanja prava moguć je prilikom upisa djeteta putem sustava e-Građani kroz uslugu e - Novorođenče uz svega nekoliko klikova.

Krapinsko - zagorska županija dodjeljuje jednokratnu novčanu pomoć obitelji za treće i svako daljnje novorođeno dijete: za treće novorođeno dijete 1.000 kuna, za četvrto novorođeno dijete 2.000kuna, za peto i šesto novorođeno dijete 3.000 kuna, za sedmo, osmo i deveto novorođeno dijete 4.000 kuna i za deseto i svako daljnje novorođeno dijete 5.000 kuna

Prednost ovakvog načina podnošenja zahtjeva za jednokratnu novčanu naknadu za novorođeno dijete je što roditelji više neće morati dolaziti osobno ili poštom dostavljati zahtjev i svu potrebnu dokumentaciju, već će sve to moći učiniti na jednom mjestu prilikom same prijave djeteta u matičnom uredu ili putem sustava e - Građani kroz uslugu e - Novorođenče.

Zahtjevi se inače mogu i dalje podnositi kao i do sada, osobnim dolaskom, elektronskim putem ili putem pošte, a obrasci zahtjeva dostupni su OVDJE.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Ponegdje ima i magle. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću b...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program