Prethodni članak
Sljedeći članak

Dječji vrtić „Naša radost“ Pregrada ponovno kreće s radom u ponedjeljak

Prostor vrtića danas su obišli gradonačelnik Marko Vešligaj i načelnica Stožera civilne zaštite Grada Pregrade Gordana Križanec Ružić


foto izvor: web stranica Grada Pregrade

 

Temeljem Odluke gradonačelnika Grada Pregrade, Dječji vrtić „Naša radost“ Pregrada ponovo kreće s radom u ponedjeljak, 11. svibnja 2020. godine. U skladu s uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19, u vrtiću su prema izrađenom Provedbenom planu rada izvršene sve pripremne radnje za prihvat djece, a prostor vrtića danas su obišli gradonačelnik Marko Vešligaj i načelnica Stožera civilne zaštite Grada Pregrade Gordana Križanec Ružić. Cijeli prostor vrtića je uređen i dezinficiran, na svim ulazima pripremljene su dezbarijere, sredstva za dezinfekciju ruku, beskontaktni toplomjeri i sva propisana prateća dokumentacija. Srednja škola Krapina izradila je i donirala vrtiću 25 vizira za zaposlenike, a Kunateks d.o.o. doniralo je 60 platnenih zaštitnih maski pa će svi zaposlenici i korisnici biti maksimalno zaštićeni.

 

 

Prema prijavama roditelja i potpisanim izjavama u vrtić kreće 39-ero djece u dobi od 1 do 7 godina, koji će biti raspoređeni u šest odgojnih skupina, prema uputama HZJZ i MZO. Program za djecu koja neće biti u neposrednom radu u vrtiću te za djecu u obaveznom programu predškole i dalje će se realizirati putem Viber i WhatsApp grupa te mrežnih stranica vrtića.

 

 

Za vrijeme odsutnosti djeteta iz dječjeg vrtića, sukladno uputama HZJZ o ostanku kod kuće zbog epidemije COVID-19, roditelji se oslobađaju učešća za troškove namirnica za dnevnu prehranu u iznosu od 4 kune po danu. Roditelji čije dijete ne može koristiti DV Naša radost Pregrada, sukladno uputama HZJZ o ostanku kod kuće zbog epidemije COVID-19, zbog kronične bolesti djeteta i/ili roditelja/skrbnika ili ukućana (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja) ili je jedan od ukućana s kojima dijete boravi u samoizolaciji/karanteni, uz predočenje potvrde liječnika/epidemiologa o kroničnoj bolesti ili samoizolaciji/karanteni oslobađaju se 50% učešća.

Svi roditelji u redovnom i kraćem programu predškole u obvezi su pratiti odluke Osnivača te pridržavati se uputa koje vrtić objavljuje na web stranici i zatvorenoj Facebook grupi vrtića.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook