Prethodni članak
Sljedeći članak

Diže se vojni šator kod KB Dubrava

Vlada usvojila Odluku o pružanju pomoći Hrvatske vojske Ministarstvu zdravstva postavljanjem ekspedicijskog kampa i šatora tipa Alaska na području KB Dubrava


Vlada usvojila Odluku o pružanju pomoći Hrvatske vojske Ministarstvu zdravstva postavljanjem ekspedicijskog kampa i šatora tipa Alaska na području KB Dubrava. Na sjednici Vlade u četvrtak, 19. ožujka 2020. godine usvojena je Odluka o pružanju pomoći Oružanih snaga RH Ministarstvu zdravstva za vrijeme trajanja epidemije bolesti uzrokovane koronavirusom, stoji u priopćenju.


„Naime, temeljem zahtjeva Ministarstva zdravstva, Hrvatska vojska, kao dio sustava domovinske sigurnosti, pružit će pomoć Ministarstvu zdravstva osiguranjem dodatnih prostornih kapaciteta za zbrinjavanje pacijenata postavljanjem samoodrživoga ekspedicijskog kampa i potrebnih kapaciteta šatora tipa Alaska na području Kliničke bolnice Dubrava u Zagrebu, u sklopu primarnog intenzivističkog centra, u dijelu ustanove KB Dubrava koji zadovoljava specifične potrebe. Odluka je donesena u skladu s potrebama provedbe mjera zaštite građana Republike Hrvatske tijekom epidemije širenja koronavirusa i osiguranja odgovarajuće zdravstvene zaštite oboljelim pacijentima i u sklopu primarnog intenzivističkog centra u Kliničkoj bolnici Dubrava u Zagrebu", stoji u priopćenju, prenosi Index.hr.


- Ministarstvo obrane želi zahvaliti svim zdravstvenim djelatnicima na čelu s ministrom na svemu što čine za zdravlje i sigurnost naših građana. Ministar zdravstva zatražio je pomoć od Ministarstva obrane da Hrvatska vojska svojim sposobnostima pruži pomoć u provedbi mjera zaštite pučanstva tijekom epidemije bolesti uzrokovane koronavirusom. Hrvatska vojska je spremna kao dio sustava domovinske sigurnosti, u skladu s epidemiološkom situacijom, pružiti pomoć Ministarstvu zdravstva osiguranjem dodatnih prostornih kapaciteta za zbrinjavanje pacijenata postavljanjem samoodrživoga ekspedicijskog kampa i potrebnih kapaciteta šatora - istaknuo je potpredsjednik vlade i ministar obrane Damir Krstičević na sjednici Vlade.


- Upravo zahvaljujući konceptu Sustava domovinske sigurnosti i praksi koju smo do sada imali u borbi protiv ugroza (poplave, požari, snježne padaline) došlo je do pravovremene reakcije te se primjenjujući određene metode rada i određene mjere, nastoji u što većoj mjeri suzbiti širenje virusa. Iznimno je važno da združujemo resurse, odnosno snage i sposobnosti na razini cijele države te da zavisno o tipu ugroze, koristimo mehanizme i sposobnosti - naglasio je Krstičević, prenosi Index.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook