Prethodni članak
Sljedeći članak

Divlja zvijer nalik na pumu luta Međimurjem

U blizini rezervata Veliki Pažut na podravskom području uočena je nepoznata divlja životinja visoka 80 centimetara, dugačka metar i pol te izrazito dugog repa


Divlja zvijer nalik na pumu luta Međimurjem. Stanovnici su upozoreni da budu pažljivi te da se ni u kojem slučaju ne približavaju divljoj životinji.

U blizini rezervata Veliki Pažut na podravskom području uočena je nepoznata divlja životinja visoka 80 centimetara, dugačka metar i pol te izrazito dugog repa. Pretpostavlja se da je riječ o pumi koja je pobjegla nekomu tko ju je držao kao kućnog ljubimca. Lutala je šikare i polja između Donje Dubrave i Kotoribe.

- Svi koji su je vidjeli, vidjeli su je samo u sumrak ili u šumi u nekakvoj sjeni, pa ne možemo točno reći o kojoj divljoj mački se radi i o kakvoj boji se radi. Svi pretpostavljaju da je ona tamnije boje. Tako da je pretpostavka da bi mogla biti nekakva puma, naglasio je veterinar Branimir Reindl za Dnevnik HRT-a.

Nestanak životinje iz zoološkog vrta nije prijavljen pa se smatra da je nekome pobjegla. Mještani obližnjeg sela iznenađeni su ovom viješću jer je to životinja koju nitko ne bi očekivao na tom području. - Mi to nismo čuli i nismo ni vidjeli. Navečer ne idemo van iz kuće, tako da ništa ne znamo, rekla je mještanka.

- Mislim da nema nekakvih sad problema da bi se ona šetala okolo i da bi napadala ljude. Vjerojatno po noći dok izlazi i hoda okolo, tako da se ne trebamo bojati, dodala je druga. O događaju su obaviještene i institucije, a stanovnici su upozoreni da budu pažljivi te da se ni u kojem slučaju ne približavaju divljoj životinji.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook