Prethodni članak
Sljedeći članak

Direktor APN-a najavio izgradnju prve od tri planirane stambene zgrade u Kumrovcu


Općinu Kumrovec posjetio je direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Dragan Hristov, koji je obišao lokaciju u naselju Kladnik, s dožupanom Ferek-Jambrekom zaduženim za gospodarstvo i načelnikom Šplajtom te zamjenicom Lončar


– Agencija već 20 godina provodi program poticane stanogradnje. Do sad asmo napravili preko osam i pol tisuća stanova u vrijednosti 4,3 milijarde kuna, od čega je država sa svojim poticajnim sredstvima sudjelovala u iznosu od preko 1,1 milijardu kuna. U Krapinsko – zagorskoj županiji napravilo se svega 89 stanova i to zadnji prije15-tak godina u Krapini. Nadam se da ćemo ovim projektom, koji započinjemo u Kumrovcu, promijeniti taj trend. Nakon što smo sredili liste zainteresiranih u Kumrovcu, APN će pristupiti daljnjim koracima, na način da ćemo najprije raspisati natječaj za izradu glavnog projekta i nakon ishođenja svih potrebnih dozvola, za koje se nadam da ćemo ih dobiti do kraja godine.

-Izgradnja bi trajala oko godinu dana. Naše cijele su oko 1350 eura po četvornom metru, maksimalno, s time da ako Općina sudjeluje sa svojim sredstvima, odnosno, doprinosima za komunalno uređenje, ta cijena može biti i puno niža, odnosno, kretati se između 1100 i 1200 eura po četvornom metru. Sljedeće godine počeli bismo s
izgradnjom– rekao je Hristov.


– Izgradnja POS-ovih stanova nasuprot Političke škole u Kumrovcu vrlo je značajna za našu općinu, ali i za cijeli kumrovečki kraj. Direktor Dragan Hristov došao je vidjeti do koje smo faze došli na projektu koji radimo već dvije godine. Zadovoljni smo odazivom mladih, zasad imamo 19 prijava, što obitelji, što samaca, za kupnju ovih stanova te nam je sljedeći korak izrada liste prioriteta, a nakon toga će se potpisivati predugovori s APN-om. Idejni projekt je gotov, a nakon što potpišemo ugovor s APN-om, slijedi skupljanje potrebne dokumentacije i izgradnja prve od tri predviđene zgrade – kazao je načelnik Šplajt.

-Znamo što mladima znači rješavanje ovog egzistencijalnog pitanja. Hvalevrijedan projekt za malu općinu kao što je Kumrovec, nadam se da će barem polovica zagorskih gradonačelnika i načelnika biti toliko ažurna i uporna, jer treba truda, energije i zalaganja, a treba imati i ekipu, za ostvariti takav projekt. To je jedna od pravih demografskih mjera jerveć sad 19, a vjerujemo uskoro i puno više mladih obitelji, želi ovdjekupiti stan i doseliti u Kumrovec. Ovo je odličan primjer što i kako treba učiniti da biste mlade obitelji zadržali na svom području – zaključio je Ferek – Jambrek.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook