Prethodni članak
Sljedeći članak

DHMZ upozorava: Zbog obilnije kiše ponovo moguće poplave


U prvom dijelu dana promjenljiva naoblaka, lokalno i kiša. Zatim sunčanije, ali uz jači razvoj oblaka mogući su pljuskovi s grmljavinom uglavnom u Gorskoj Hrvatskoj i u unutrašnjosti Dalmacije, javlja Državni hidrometeorološki zavod.

Vjetar slab, na istoku umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu jugozapadni i zapadni, do sredine dana na sjevernom dijelu umjerena i jaka bura. Najviša dnevna temperatura između 20 i 25 °C.

Žuto upozorenje izdano je za Kvarner i Velebitski kanal.

Zbog prognozirane lokalno obilnije i intenzivnije oborine tijekom dana na području Gorskog kotara, središnje i sjeverozapadne Hrvatske, te zapadne Slavonije postoji mogućnost pojava bujičnih i urbanih poplava.

Promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja, mjestimice s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom koji bi osobito na sjevernom Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj mogli biti izraženi i obilni. Najmanja vjerojatnost za njihovu pojavu je duž dalmatinske obale.

Vjetar većinom slab, duž obale većinom umjereno jugo. Najniža jutarnja temperatura od 10 do 15, na Jadranu od 15 do 19 °C. Najviša dnevna od 20 do 25 °C.

Žuti alarm za sutra je upaljen za osječku, zagrebačku, karlovačku, gospoćku i riječku regiju.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook