Prethodni članak
Sljedeći članak

DHMZ i HAK: Upaljen meteoalarm, na snazi brojne zabrane


Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. U priobalju puše bura, povremeno s olujnim udarima. Na snazi su brojne zabrane za pojedine skupine vozila (zbog vjetra u priobalju te snijega-susnježice u Lici i Gorskom kotaru), a ograničenja su i u pomorskom prometu. Mogući su i odroni, osobito na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali. Ponegdje ima i magle, mjestimice vrlo guste. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, objavio je HAK.

DHMZ je izdao niz upozorenja. "Mjestimice snijeg uz stvaranje tanjeg snježnog pokrivača, osobito u Hrvatskom zagorju te u područjima iznad 500 m visine. Visina snijega 1-5 cm. Budite na oprezu zbog rasprostranjenog padanja snijega i/ili leda na cestama i pločnicima. Moguć je lokalizirani prekid aktivnosti na otvorenom. Pripazite pri hodanju, bicikliranju ili vožnji na skliskim površinama", objavio je DHMZ.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica; Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Zbog jakog vjetra: na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, državnoj cesti DC99 čvor Križišće-(A7)-Križišće (DC501), lokalnoj cesti LC58107 Kraljevica (DC8)-čvor Križišće(A7) i na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila); na Krčkom mostu zabrana je prometa za I. i II. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom, dostavna vozila, kombi vozila, kombi vozila s prikolicom i kamioni s ceradom do 6 t nosivosti).

Zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna zimska oprema na cestama:

u Lici: A1 između čvorova Bosiljevo i Otočac; DC1 Vaganac-Korenica-Udbina-Ondić-Gračac; DC23 Senj-Žuta Lokva; DC25 Korenica-Lički Osik i Gospić-Karlobag; DC42 u mjestu Poljanak; DC52 Špilnik-Korenica; DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo; DC218 Donji Lapac-Bjelopolje; DC429 Selište Drežničko-Prijeboj; DC522 čvor Udbina-Čvor Gornja Ploča; sve županijske i lokalne ceste na području Korenice i Senja.

u Gorskom kotaru: A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo II i Kikovica; DC3 Zdihovo-Stubica (Vrbovsko)-Kupjak-Delnice-G. Jelenje-Kikovica; DC32 Prezid-Delnice; DC42 Stubica (D3)-Ogiljinski Hreljin DC203 Brod na Kupi-Delnice (D3); DC305 Parg-Čabar; DC501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja; ŽC5030 Platak-Kamenjak; ŽC5032 Crni Lug-Mrzle Vodice - G. Jelenje (D3); ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora – Kupjak; ŽC5062 Kraljev Jarak-Fužine – Lukovo; ŽC5068 Hreljin-Zlobin-Fužine-Vrata-Bukovac; ŽC5191 Sopač (D3)-Mrkopalj-Tuk;

ostale županijske i lokalne ceste na području G.Jelenja, Delnica, Čabra i Vrbovskog.

Zbog zimskih uvjeta za sav promet zatvorena je državna cesta DC547 Sveti Rok-Mali Alan.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook