Prethodni članak
Sljedeći članak

Deveti dan bez novozaraženih na području KZŽ, dosad ozdravile 93 osobe!

Dosad ozdravile 93 osobe, preostalo 45 aktivnih
Poštovani,


Na području Krapinsko – zagorske županije već deveti dan uzastopce nije zabilježena niti jedna novozaražena osoba korona virusom, a u protekla 24 sata ozdravila je još 1 osoba; iz Desinića. Ukupan broj ozdravljenih osoba je 93, atrenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja županije iznosi 45. Dosad su testirana 1954 uzorka. U kućnoj samoizolaciji trenutno se nalazi 40 osoba. U protekla 24 sata uzeta su 93 brisa, od kojih je 88 negativno, a za preostalih 5 još se čekaju rezultati, izvijestio je Stožer civilne zaštite KZŽ.

Dana 06./07.05.2020. godine u vremenu od 07.00 do 07.00 sati evidentirano je kršenje mjera Odluke o zabrani napuštanja prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj. Vezano za navedenu Odluku utvrđena su 3 kršenja od strane građana (nisu imali propusnicu).

Na području PU krapinsko-zagorske za vremensko razdoblje od 05./06.05.2020. godine, od 22-22 sati, zaprimljena je 1 dojava o kršenju samoizolacije za 1 osobu za koju je postupanjem utvrđeno da nije kršila mjere samoizolacije. Izvršeno je 38 provjera pridržavanja izrečenih mjera samoizolacije kojom prilikom nije utvrđeno kršenje mjera.

U nastavku Stožer civilne zaštite KZŽ dostavlja i tablicu sa statističkim podacima prema jedinicama lokalne samouprave: o broju stanovnika Krapinsko-zagorske županije koji su bili evidentirani kao zaraženi koronavirusom, podatke o broju stanovnika Krapinsko-zagorske županije koji su evidentirani kao ozdravljeni, podatke o broju preminulih te broju aktivnih slučajeva.

- U statistiku kontinuirano uključujemo i stanovnike Krapinsko-zagorske županije testirane izvan područja naše županije te osobe koje nisu imale pozitivan nalaz na koronavirus, no sukladno uputama, se zbog epidemiološke anmneze i kliničke slike vode kao pozitivne - napomenuo je Stožer.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook