Prethodni članak
Sljedeći članak

Detonacija uplašila Zagrepčane: 'Užas, cijela kuća mi se zatresla'

Radi se o probijanju zvučnog zida.


Nešto je grunulo, zatresla mi se kuća, zvuk je bio užasan, javili su se portalu 24 sata čitatelji iz Zagreba u utorak prijepodne. Radi se o probijanju zvučnog zida.

- Tijekom provedbe planiranih letova i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te molimo građane za razumijevanje. U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila provodit će u ponedjeljak 30. siječnja 2023. godine, u periodu od 13 do 18 sati te u utorak 31. siječnja 2023. godine, od 10 do 16 sati redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida - stoji u priopćenju MORH – a, prenosi 24 sata.

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj, napominje MORH.
Planiran je i probni let tijekom kojeg se očekuje probijanje zvučnog zida i to na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke županije, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske na visini od 10 000 do 14 000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook