Prethodni članak
Sljedeći članak

Detalji smrti hrvatskog vojnika – nije bilo spoznaja da se žalio na probleme

Imao je 43 godine, to je bilo rekreativno trčanje


fotografija je ilustrativna i nema veze sa događajem

Hrvatski vojnik preminuo je jučer nakon trčanja u Zagrebu. Informaciju je potvrdio MORH, koji navodi kako se radi o pripadniku Zapovjedništva za kibernetički prostor Oružanih snaga RH, piše index.hr.

Preminuo je, kako navode, u ambulanti Hrvatskog vojnog učilišta Dr. Franjo Tuđman nakon što mu je pozlilo poslije rekreativnog trčanja, navode iz Ministarstva obrane. Dodaju kako će se obdukcija provesti na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Ministar obrane, djelatnici Ministarstva obrane i pripadnici Oružanih snaga izražavaju sućut obitelji, navode još iz MORH-a.

General-bojnik: Pokojni kolega je pregledan prije par mjeseci

"Sve se dogodilo jučer pred kraj radnog vremena. Naš kolega je bio na tjelovježbi. U vojsci je propisano da se zbog tjelesne spremnosti izvodi tjelovježba, zbog ukupnog godišnjeg ocjenjivanja", kazao je danas general-bojnik Boris Zdilar, pomoćnik načelnika Glavnog stožera za zdravstvo.

"Nakon tjelovježbe se osjećao loše i pozvao je naš vojno-medicinski tim koji je u vojarni, došli su po njega i odveden je u ambulantu, gdje mu je pozlilo. Sat vremena ga je reanimirao naš tim, poslije toga je stigla i hitna pomoć, oni su proveli reanimaciju do kraja, no nažalost nije bilo pomoći", rekao je.

"Pokojni kolega je pregledan prije par mjeseci. Mi imamo svake tri godine periodične preglede djelatnika i bio je potpuno zdrav, bez ikakvih ograničenja. Ne možemo sada govoriti o uzroku smrti jer je tijelo na sudskoj medicini i nismo dobili nalaz, ali klinička slika ukazuje na akutni infarkt miokarda ili tromboemboliju, emboliju pluća ili disekciju aorte. Za sad ne možemo više reći", rekao je Zdilar.

"Nije imao nikakvih problema"

"To se nije vidjelo na prethodnom pregledu. Na periodičkim pregledima radi se i EKG, ako se sumnja postavlja, onda se rade i druge pretrage. Nije bilo nikakvih ograničenja. Nemamo spoznaje da se vojnik žalio na probleme. Imao je 43 godine, to je bilo rekreativno trčanje", rekao je.

"Nagle se smrti tako događaju", kazao je Zdilar. "Tu su i faktori rizika, od pušenja, povećane masnoće u krvi, ne možemo o tome govoriti. To su treninzi za održavanje tjelesne spreme, oni trče koliko mogu. On je bio u kondiciji", objasnio je, piše index.hr 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook