Prethodni članak
Sljedeći članak

Denver: Sandra Bartol predstavljala Hrvatsku na Svjetskom forumu mladih


Mladi od 13 - 18 godina okupili su se od 12. do 16. studenog u Denveru, SAD na People to People International Svjets



Mladi od 13 - 18 godina okupili su se od 12. do 16. studenog u Denveru, SAD na People to People International Svjetskom forumu mladih, kako bi istraživali nove perspektive i vještine te istovremeno provodili vrijeme upoznavajući različite ljude i nove kulture. I Hrvatska je imala svog predstavnika - Sandru Bartol, učenicu 3. A razreda Srednje škole Oroslavje.

Razni govornici kao Mary Jane Eisenhower (utemeljiteljica PTPI-ja), Francis Bok (Sudan), Deepa Willingham (Indija) i Beatrice Biira (Uganda), zatim interaktivne radionice o prijeko potrebnom obrazovanju i korisne aktivnosti (GPS orijentiranje...), dodatno su začinile jedinstvenu konferenciju, posvećenu ključnim elementima PTPI misija: međunarodno razumijevanje, obrazovanje i humanost.

S riječi na djela


Nije sve ostalo na riječima, već se dio pretočio i u djelo. Naime, jedno prijepodne proveli su volontirajući u raznim projektima koje grad Denver provodi u svrhu pomoći siromašnima, djeci bez obitelji ili nemoćnim ljudima. Tako su izrađivali kartonske kutije, u njih pakirali hranu, te ih potom i dijelili; sortirali su i distribuirali lijekove; spremali cipele za djecu...

Pred više od 200 američkih učenika, sedmero međunarodnih učenika (iz Hrvatske, Rusije, Egipta, Južne Koreje, Armenije, Palestine i Južnoafričke Republike), imalo je posebno izdvojeno vrijeme u programu kao priliku da predstave svoju školu, grad i zemlju govoreći o njezinim specifičnostima, problemima i svim ljepotama.

Odgovarali su i na na pitanja publike


Sandra je svojom elokventnošću i domišljatim odgovorima, te poznavanjem tekuće problematike u Hrvatskoj zadivila mlade diljem svijeta, te su nakon uspješne prezentacije naše zemlje, svi sudionici izuzetno impresionirani Sandrom i njezinom osobnošću, pohrlili do nje da im još malo priča o životu mladih i o zemlji iz koje dolazi.

Osim prekrasnog iskustva oroslavske gimnazijalke, ovo je bilo još jedno postignuće PTPI Eagles ogranka koji se s svojim članovima svakim danom trudi obogatiti zajednicu humanitarnim, obrazovnim i ekološkim aktivnostima, ali i predstavljati Lijepu našu diljem svijeta.

Sandra je na završnoj svečanosti primila priznanja koja je Srednja škola Oroslavje dobila zahvaljujući svom izvanrednom angažmanu.

Oroslavski the Eaglesi


Oroslavski the Eaglesi su bili najbolji ambasadori svoje zemlje u 2008. godini, te su primili priznanje i novčanu nagradu kao najbolji međunarodni posjetitelj prilikom svog putovanja u Kaliforniju. Ujedno, profesorica Marina Krsnik proglašena je za najboljeg srednjoškolskog voditelja PTPI ogranaka ove godine!

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook