Prethodni članak
Sljedeći članak

Delegaciji američkog Veleposlanstva prezentirani strateški projekti u Zagorju

Razmatrali smo mogućnosti gdje možemo blisko surađivati s Američkom ambasadom u Hrvatskoj, odnosno s Amerikom, a prije svega u znanosti i obrazovanju te u zaštiti ljudskih prava, istaknuo je župan Kolar


Krapinsko – zagorsku županiju danas je posjetila delegacija Veleposlanstva SAD – a u Republici Hrvatskoj, koja je posjet započela prijemom u Uredu župana u Krapini.

Kako je istaknula Sarah Groen, prva tajnica za politička i ekonomska pitanja u veleposlanstvu, u sklopu novog programa američkog Veleposlanstva pod nazivom ‘MeetUS’, djelatnici Veleposlanstva SAD – a planiraju posjetiti razna poduzeća te obrazovne i kulturne institucije te se bolje upoznati sa svim dijelovima Hrvatske.

– Imali smo odličan sastanak, očito je da su svi ovdje entuzijastični oko budućnosti ove županije, njezinog gospodarstva, turizma. Planiramo dolaziti često i bolje se upoznati i povezati s Krapinsko – zagorskom županijom – istaknula je Sarah Groen, koja je, zajedno s Thomasom Verhagenom, drugim tajnikom za pitanja sigurnosti u veleposlanstvu, predvodila delegaciju.

Zadovoljstvo posjetom izrazio je i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, koji je istaknuo da je delegaciji prezentirano momentalno stanje na području Krapinsko – zagorske županije, što se tiče gospodarstva, zdravstva, socijalnih usluga i udruga. – Ono što smo posebno prezentirali su strateški projekti Krapinsko – zagorske županije koje provodimo ili koje želimo provoditi u najskorijoj budućnosti, a koji su detektirani i verficirani kroz Strategiju razvoja Krapinsko - zagorske županije i Master plan, s jasnim ciljem i vizijom onoga što želimo napraviti i kuda želimo da ide Krapinsko – zagorska županija. Razmatrali smo mogućnosti gdje možemo blisko surađivati s Američkom ambasadom u Hrvatskoj odnosno s Amerikom, a prije svega u znanosti i obrazovanju, u zaštiti ljudskih prava s posebnim naglaskom za senzibilitet oko holokausta i neprihvatljivost veličanja bilo kakvih fašističkih ideologija bilo gdje u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj – istaknuo je župan Kolar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook