Prethodni članak
Sljedeći članak

Dečki, napravite ovo prije seksa i užitak će biti bolji


Prema istraživanju objavljenom u časopisu 'Social Psychological and Personality Science', velikodušnost rezultira većom strašću i češćim seksom. Autori studije su proučavali parove u dugim vezama koji su svaki dan, i tako tri tjedna, ispunjavali anketu.

Ispostavilo se da su velikodušni ljubavnici doživjeli više strasti, više svakodnevnih uzbuđenja i jaču želju za svojim partnerom od onih sebičnih. Velikodušnost u svemu pa tako i u seksu može rezultirati samo dobrim, zaključili su.

- Postoji dosta istraživanja koja sugeriraju da je davanje drugima zapravo dobro za onoga koji daje, a učinak je još intenzivniji u romantičnoj vezi s partnerom. Osim toga, činjenica da možete zadovoljiti potrebe partnera je glavni faktor povjerenja - objasnila je Amy Muise sa Sveučilišta u Torontu koja je i autorica ove studije.

Ipak, ispunjavanje samo njezinih ili njegovih želja, a isključivanje vlastitih, neće imati isti ishod, napomenula je autorica i dodala da je kompromis rješenje za sve, pa tako i za želje u krevetu, prenosi Men's Health.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook