Prethodni članak
Sljedeći članak

Novinari Nove TV išli na teren pa pronašli truplo na obali Kupe


Novinarska ekipa Dnevnika Nove TV danas je došla u mjesto Ladešić Dragu u općini Netretić uz Kupu i slovensku granicu povodom migrantske rute ilegalnih migranata. Dolaskom do obale rijeke novinari su pronašli truplo i alarmirali policiju.

Ekipa se spustila do kupališta i slapa te im se tijekom snimanja kadrova učinilo da samo par metara od sebe vide tijelo muške osobe. Na prvu su bili šokirani prizorom, ali ni sami nisu bili sigurni što se nalazi na obali rijeke. No kada su se približili, postalo je jasno da se uz Kupu nalazi tijelo.

Policijski službenici iz Policijske postaje Duga Resa stigli su nakon sat vremena. Potvrdili su pronalazak leša i alarmirali kriminalističku policiju. Ekipa Dnevnika Nove TV dala je iskaz policiji i sačekala očevid, ali su i razgovarali sa stanovnicima područja gdje je tijelo pronađeno.

"Prema Ladišić Dragi je plitko. Policija isto kaže da tamo ostavljaju više tragova, a vidi se i tu da preko ljeta nizvodno ostavljaju robu, što znači da putuju", rekao je Josip.

"Tu ispod livade, dolje ispod kuće sam ih par puta vidio na cesti, ali ne napadaju i nemamo problema. Znaju vam ići na donji slap i onda imaju putić prema Sloveniji", kazao je Igor.

"Da vi niste rekli da se nešto događa, mi ne bismo ni znali. Gore u Ladešićima je plitko pa vjerojatno misle da će biti lakše. Tamo su se znali utopiti, a ovo je ovdje prvi slučaj koliko ja znam", istaknula je Maja.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova su potvrdili da su ove godine dosad pronašli pet smrtno stradalih migranata, a prošle godine njih 24. Voditelj Službe za granicu PU karlovačke Damir Butina je za truplo na obali Kupe saznao od ekipe Dnevnika Nove TV.

"Zimski period sam po sebi nosi određenu opasnost koja se odnosi na povećanje rizika od stradavanja nezakonitih migranata. Što se tiče ove godine, mi osim današnjeg slučaja nemamo evidentiranih slučaja utapanja, za razliku od prošle, kada smo imali sedam", kazao je.

Policija će s više informacija izaći nakon završetka očevida i kriminalističkog istraživanja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook