Prethodni članak
Sljedeći članak

[DARIVANJE MALIH BEDEKOVČANACA] Održan prijem za rođene u rujnu i listopadu

Novorođeni u razdoblju rujan-listopad 2019. godine su Gita Kunštović, Leona Meštrović, Dominik Galic, Klara Novak, Lana Bajza-Meniga, Karlo Franc, Mia Rogan, Liora Špiranec, Vito Ptiček, Leon Sedlar, Karlo Hrdelja


Svečani prijem novorođene djece rođene u razdoblju rujan-listopad 2019. godine održan je prošlog utorka u prostorijama Općine Bedekovčina. Nazočne roditelje i djecu pozdravio je zamjenik načelnika Općine Bedekovčina Janko Buzjak te tim putem upoznao roditelje s aktivnostima koje Općina Bedekovčina provodi na području brige o djeci i mladima. Zamjenik načelnika Općine Bedekovčina Janko Buzjak, istaknuo je kako Općina Bedekovčina osigurava kvalitetan odgojno obrazovni sustav već od najranije dobi kao i brojne pomoći roditeljima kako bi djeci omogućili bezbrižno, veselo i prije svega kvalitetno odrastanje. Također, naveo je da Općina Bedekovčina roditeljima stoji na raspolaganju za pomoć u rješavanju svih problema s kojima se susreću. Predsjednica DND-a Ljubica Gorički roditeljima je održala predavanje o prvim godinama života djece te udijelila brojne stručne savjete vezane uz odgoj i brigu o djeci.

U svečani prijem novorođene djece u 2019. godini uključila se Općinska knjižnica i čitaonica Bedekovčina s projektom “Bebe čitaju”. Općinska knjižnica i čitaonica Bedekovčina, uz podršku Osnivača – Općine, pokrenula je projekt „Bebe čitaju“ s ciljem poticanja čitanja djeci od najranije dobi, a pod okriljem nacionalne kampanje „Čitaj mi“. U okviru projekta svakom novorođenom djetetu s područja Općine Bedekovčina uručuje se poklon paket koji sadrži slikovnicu kartonskih stranica namijenjenu bebama od 0-3 g., informativne materijala kampanje „Čitaj mi“ o prednostima čitanja djeci, metra za mjerenja rasta djeteta, te letka knjižnice o osnovnim podacima, aktivnostima naše knjižnice kroz godinu za djecu i roditelje te putokaza za roditelje o odabiru slikovnice ovisno o dobi djeteta. Ovom inicijativom nastojimo potaknuti afirmativan odnos djece i roditelja prema knjizi i čitanju, te putem materijala kampanje „Čitaj mi“ podići svijest o važnosti glasnog čitanja u razvoju kognitivnih vještina i emocionalnog razvoja djeteta.Također, djeca i njihovi roditelji nagrađeni su novčano za prvo novorođeno dijete 1.000,00 kuna, za drugo novorođeno dijete 1.500,00 kuna, za treće i četvrto novorođeno dijete 2.000,00 kuna, a za svako peto i sljedeće novorođeno dijete 5.000,00 kuna. Također, roditeljima i djeci darovano je cvijeće i dječji bodići „Ja volim Bedekovčinu“. Novorođeni u razdoblju rujan-listopad 2019. godine su Gita Kunštović, Leona Meštrović, Dominik Galic, Klara Novak, Lana Bajza-Meniga, Karlo Franc, Mia Rogan, Liora Špiranec, Vito Ptiček, Leon Sedlar, Karlo Hrdelja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Na dijelu dionice autoceste A1, između tunela Bristovac i tunela Sveti Rok vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h zbog jakog vjetra.  Zbog povećane gustoće prometa tijekom dana moguća je vožnja uz povremene kraće zastoje na pojedinim dionicama...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program