Prethodni članak
Sljedeći članak

Danas presuda Filipu Zavadlavu za trostruko ubojstvo

Ja nisam kriv! Tražim da me oslobodite optužbe i da me se nominira za dodjelu Nobelove nagrade za mir – branio se Filip Zavadlav.

  • Milan Sabic/PIXSELL

    Milan Sabic/PIXSELL


Na Županijskom sudu u Splitu danas u 13 sati bit će objavljena presuda Filipu Zavadlavu optuženom zbog teškog trostrukog ubojstva 11. siječnja 2020. godine kada su u splitskom Varošu hicima iz automatske puške ubijeni Marin Boban (24), Jurica Torlak (38) i Marin Ožić Paić (25). Osim za trostruko ubojstvo, Zavadlava terete i za nedopušteno držanje oružja te općeopasnu radnju, piše Večernji.hr.

Tijekom suđenja ispitani su brojni svjedoci, pregledane video snimke, a psihološko-psihijatrijskim vještačenjem Filip Zavadlav je proglašen bitno smanjeno ubrojivim.

Optuženik je svoju obranu iznio na zadnjem ročištu, prošlog petka.  - U potpunosti negiram počinjenje kaznenog djela koje mi se stavlja na teret... Ja to nisam napravio, zašto bih ja napravio tako nešto? Ja nisam kriv! Tražim da me oslobodite optužbe i da me se nominira za dodjelu Nobelove nagrade za mir – branio se Filip Zavadlav.


Zamjenik županijskog državnog odvjetnika Žarko Štrbac smatra kako je tijekom postupka dokazano kako je Zavadlav ubojstva pomno planirao i počinio ih iz bezobzirne osvete.

Nikome se ne smije dozvoliti da zakon uzme u svoje ruke. To bi bio divlji zapad, takvo ponašanje treba biti sankcionirano. Smatram da bi zatvorska kazna u trajanju od 50 godina bila dovoljna da se ostvari generalna prevencija - zaključio je Štrbac.  

Odvjetnik Branko Šerić pak kaže kako je zgrožen prijedlogom da se Zavadlav najstrože kazni i da bude primjer drugima. Kaže da nitko u Hrvatskoj nije dobio maksimalnu zatvorsku kaznu, a bio je bitno smanjeno ubrojiv, poput njegovog branjenika, prenosi Večernji.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook