Prethodni članak
Sljedeći članak

Dan općine Bedekovčina: 'Izgleda da nam se ukazala sv. Barbara; ovo je povijesni tjedan za našu općinu'

Otvarajući današnju sjednicu, predsjednik Općinskog vijeća Marko Ocvirek istaknuo je kako je ovaj Dan općine poseban za Bedekovčinu. – Izgleda da se i nama ukazala sveta Barabara, zaštitnica Općine, pa mogu konstatirati da je ovaj tjedan povijesni tjedan, povijesni je mjesec, a možda čak i povijesna godina za Općinu Bedekovčina - rekao je Ocvirek


Svečano je bilo danas u Bedekovčini, gdje se povodom blagdana svete Barbare, obilježava Dan općine i Dan župe. Općinski su čelnici tom prigodom u bedekovčanskom Vatrogasnom domu organizirali i svečanu sjednicu Općinskog vijeća, kojoj su prisustvovali i brojni gosti, među kojima i zamjenica župana, nekoliko zagorskih načelnica, načelnika i gradonačelnika te jedna gradonačelnica, ona zlataraska, kao i brojni direktori i predstavnici bedekovčanskih poduzeća, ustanova, škola, dječjeg vrtića i općinske knjižnice.

Državnu su vlast na današnjoj svečanosti predstavljali također Zagorci. Kao izaslanik premijera, Dan općine i župe svojim je sumještanima čestitao državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek, a u ime predsjednika Hrvatskog sabora, Gordana Jandrokovića, učinio je to njegov izaslanik Sinša Jenkač, inače ujedno i gradonačelnik Novog Marofa.

Otvarajući današnju sjednicu, predsjednik Općinskog vijeća Marko Ocvirek istaknuo je kako je ovaj Dan općine poseban za Bedekovčinu. – Izgleda da se i nama ukazala sveta Barabara, zaštitnica Općine, pa mogu konstatirati da je ovaj tjedan povijesni tjedan, povijesni je mjesec, a možda čak i povijesna godina za Općinu Bedekovčina jer smo od raznih projekata i mjera dobili 16,5 milijuna kuna. Spomenuo bih 15 milijuna kuna potpore koje smo dobili od Ministarstva poljoprivrede za dva projekta. Jedna potpora je za proširenje ovog Vatrogasnog doma u kojem se nalazimo, a druga potpora je za rekonstrukciju i prenamjenu stare škole 'Grgić' u Kulturni dom. To je bio i naš plan da te dvije susjedne zgrade budu jedan velebni kompleks, kakav i priliči našoj Bedekovčini. Posebno hvala gospodinu Zdravku Tušeku, državnom tajniku Ministarstva poljoprivrede – rekao je Ocvirek te spomenuo i 1,5 milijuna kuna vrijedan projekt Hrvatskog telekoma koji se odnosi na postavljanje repetitora za mobilni signal za sva tri mobilna operatera, kojim  bi čak četvrtina stanovnika općine Bedekovčina trebala dobiti kvalitetan mobilni signal, kojeg do sada nisu imali.

Nakon što je u ime Dječjeg općinskog vijeća Bedekovčine, Dječja načelnica Iva Gorički zahvalila svojim 'starijim kolegama' na svemu što su za njih izgradili proteklih godina, na svečanosti je potom prikazan i video, kao svojevrsni kratki dokumentarni film pod nazivom „Bedekovčina – općina sretnih, zadovoljnih i ponosnih ljudi“, u kojem su detaljno nabrojeni svi realizirani prijekti, kao i oni koji su pripremljeni ili su već u provedbi. Nakon filma, okupljenima se kratkim govorom obratio i načelnik Općine, Darko Ban.

-Temeljne smjernice našeg rada su briga o djeci i mladima, obrazovanje, socijalna osjetljivost, poticanje razvoja poduzetništva i turističkih potencijala. Također, jedan od stupova uspjeha je i njegovanje tradicijskih običaja i vrijednosti, a rad i aktivnost naših udruga neosporan je segment uspjeha i razvoja. Kao što ste mogli vidjeti u puštenom videu, iza nas je mnogo napornog rada na koji smo iznimno ponosni, no svjesni smo da nas čeka još mnogo koraka kako bi ostvarili zajedničku viziju razvoja naše Bedekovčine. Ovom prilikom želio bih zahvaliti županu Željku Kolaru i Krapinsko - zagorskoj županiji na svakodnevnoj i uspješnoj suradnji te podršci koju nam pruža u svim našim navedenim aktivnostima i projektima. Za kraj, još jednom od srca zahvaljujem svim akterima na suradnji i doprinosu uspješnom razvoju naše općine, a posebno djelatnicima Jedinstvenog upravnog odjela, koji ulažu puno truda, želje i ustrajnosti u ostvarivanje rezultata – rekao je načelnik Ban te dodao na kraju kako se konzultirao s predsjednikom Vijeća te će njegov govor nadopuniti s još 1,5 milijuna kuna dobivenih od Hrvatskih voda za sanaciju klizišta u Magdalenićevoj ulici.

Zlatarska gradonačelnica Jasenka Augunštan Pentek svojim je govorom u ime čelnika zagorskih jedinica lokalne samouprave čestitala Bedekovčini njen Dan, a u ime Krapinsko – zagorske županije i župana Željka Kolara to je učinila zamjenica župana Jasna Petek. – Ovo je općina koja jako puno ulaže u projektiranje, koja ima mnogo pripremljenih projekata i u niskom startu čeka prijavljivanje tih projekata na različite natječaje. Isto tako, vidjeli smo da su u realizaciji brojni uspješni projekti i prije svega čestitam, u ovom mjesecu darivanja, na dobivenih 18 milijuna kuna. To samo znači da Darko Ban i njegov tim imaju viziju kamo i kuda treba ići općina Bedekovčina – rekla je Petek te nabrojala nekoliko velikih projekata i ulaganja koje je Krapinsko – zagorska županija proteklih godina realizirala na području Bedekovčine i koji su u tijeku, ali isto tako one koji se planiraju realizirati u narednom vremenu.

Inače, kako prošle godine zbog pandemije svečana sjednica uz Dan općine nije održana, pa oni koji su Odlukom Općinskog vijeća trebali primiti općinske nagrade za 2020. godinu nisu za to imali prilike, nagrade su im predane danas. Tako su prošlogodišnje nagrade uručene Udruzi Klub liječenih alkoholičara „Jezera“ Bedekovčina, Dragutinu Topolovcu, Ivanu Odaku, Denisu Novoselu i Tomislavu Novoselu. Dakako, ovom prigodom uručene su i općinske nagrade za 2021. godinu, koje su pripale Katici Videk, Vesni Mitrečić, Brigiti Rogan, Ivanu Draganiću i Branku Senteu. Osim općinskih Nagrada, uručene su i Zahvalnice Općine Bedekovčina i to Klementini Komorčec, Mariu Čehuliću, Organizacijskom odboru manifestacije „Susret riječi“ 2021., Ivanu Šaliću, Gabrijeli Pavlić, Juraju Tušeku, Fabijanu Roganu i Alenu Grabušiću.

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook