Prethodni članak
Sljedeći članak

Dalija Orešković: 'Danas smo mi ono što je Matija Gubec bio nekad, borimo se za bolji život našeg čovjeka'

Stranka s imenom i prezimenom, Pametno i Fokus mogli bi u 3. Izbornoj jedinici osvojiti jedan mandat, rekla je Orešković u Gornjoj Stubici te pozvala Zagorce da izađu na izbore


Predstavnici koalicije Stranke s imenom i prezimenom, Pametno i Fokusa predstavili su danas svoj program na konferenciji za medije kod dvorca Oršić u Gornjoj Stubici.

 

 

Dalija Orešković, iz Stranke s imenom i prezimenom, istaknula je da koalicija izlazi na parlamentarne izbore u svim izbornim jedinicama, pa tako i trećoj. - Mi predstavljamo koaliciju centra koju je Hrvatska tako dugo čekala. Imamo viziju jedne napredne, moderne Hrvatske uređene po mjeri svih svojih stanovnika i ravnomjernog razvoja svakog pojedinog kraja. Ono što možda nitko nije uočio, a posebno je bitno za 3. izbornu jedinicu, je da je naš preteča Matija Gubec. On je podigao jedan od prvih ustanaka protiv nepremijerneih i nepotrebnih nameta kojima se tlače oni koji stvaraju nekakvu društvenu vrijednost. Pretočeno u današnje vrijeme, naša politička opcija bori se za reforme koje između ostalog traže da država troši manje, da je racionalnije organizirana, da ono što se ubire od poreza od naših poduzetnika i svih koji plaćaju poreze bude utrošeno na način da se svim građanima pruža kvalitetna javna usluga. Danas toga nema, država je organizirana tako da se većina prikupljenih sredstava troši na nepotreban državni i lokalni aparat, na preglomaznu javnu upravu u kojoj sve što se plaća n esluži svojoj primarnoj svrsi. Primarna svrha bi bila zaštita interesa gospodarstva i građana, međutim to nije tako, nego se štite financijski interesi velikih političkih opcija na vlasti – istaknula je Orešković.

 

 

Dodala je da je glavni cilj ove političke opcije teritorijalni preustroj, odnosno smanjenje broja županija s postojećih 20 na 5 osmišljenih regija i smanjenje JLS s 555 na 111. - Pritom, pogotovo ovom kraju, jer znam koliko Zagorci vole svoja mjesta treba reći da se nikome neće ukidati njihov identitet, neće se micati table i brisati imena, nego će se jednostavno uprave pojedinih općina, ovisno o veličini i gospodarskim kapacitetima, spojiti u jednu. Na taj način ćemo bolje moći voditi brigu o potrebama svakog kraja. Dovoljno je pogledati što se s brojem turističkih zajednica događa na području oko Stubice, imamo ih nekoliko iako bi to trebao biti jedan turistički destinacijski kraj, kada bi se na taj način provela racionalizacija, stvorila bi se dovoljna materijalna sredstva da se ona koriste učinkovito, a da istovemerno ono što smo uštedili možemo ulagati u kvalitetnije obrazovanje, u bolje usluge u zdravstvu i drugo čemu plaćanje poreza zapravo i služi. Tako da smo u današnje vrijeme mi ono što je Matija Gubec bio nekad, borimo se za to da život svakog našeg čovjeka bude bolji, da životni standard odgovara trudu, radu, marljivosti koju stvara – istaknula je Dalija Orešković, dodavši da joj je majka iz Gornje Stubice, pa dobro zna koliko su Zagorci vrijedni i koliko imaju potencijala. - Svaki puta kada se država nalazila u problemima, imali smo jednog Zagorca koji se tu našao spašavati stvar, možda je ovaj puta red na jednoj Zagorki – istaknula je Orešković, dodavši da istraživanja pokazuju da bi Stranka s imenom i prezimenom, Pametno i Fokus mogli u 3. Izbornoj jedinici osvojiti jedan mandat, pa stoga poziva Zagorce da izađu na izbore i glasaju za listu br.5.

 

 

S liste koalicije za 3. izbornu jedinicu na predstavljanju se našlo troje Zagoraca, Ljubica Gorički, Anica Benger i Viktor Šimunić. - Ja sam kao gradski vijećnik u posljednja 2 mjeseca napravio istraživanje koje nije napravilo niti jedno ministarstvo ili agencija. Svaka promejna počinje od nas samih, a vi birači možete u nedjelju početi od samih sebe i početi mijenjati svoju sudbinu. Pošto sam jedini neovisan iz zagorskog Gupčevog kraja, pozivam vas da me podržite – poručio je Šimunić.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook