Prethodni članak
Sljedeći članak

[CVJETNI HUM] Nagrađene najljepše okućnice, balkoni, vrt, trsje, a jedna od kategorija je i Marljiv kao crv

Dodijeljena priznanja u akciji „Cvjetni Hum 2019.“


U nedjelju, 17. studenoga, održana je završna svečanost jubilarne 15. ekološke akcije „Cvjetni Hum 2019.“, koju je organizirala Turistička zajednica i Općina Hum na Sutli.Komisija za obilazak i ocjenjivanje humskih okućnica u sastavu: Ljiljana Blažun, predsjednica, te članovi Anica Kovačić, Biserka Halužan, Jožica Poredski i Paulina Bogović, obišla je od srpnja do rujna gotovo150 domaćinstava u Općini. Nakon multimedijske projekcije kroz 350 fotografija, Zvonko Jutriša, općinski načelnik uručio je prigodna priznanja najboljima u 18 kategorija, te je podijeljeno više od 1000 lukovica, što će u proljeće sljedeće godine sasvim sigurno cvjetno preobraziti Hum na Sutli.

Najljepšom Humskom okućnicom proglašena su domaćinstva Dragutina i Nevenke Bračun, Poredje 18, i Gordane Grahovar, Mali Tabor 14/3. U kategoriji najljepših Balkona i terasa ovogodišnje priznanje pripalo je Zvjezdani Drenški, Rusnica 64/1, Boženi Kanić, Druškovec H. 83, i Anici Mikša, Prišlin 56/1. U kategoriji Tradicijski vrt priznanje je dobila Silvija Očko, Lastine 2/1, u kategoriji Voćnjak Dušan Stuhne, Vrbišnica 50/3, u kategoriji Zimzelen Slavica Večerić, Orešje H. 27, a za Živicu je priznanje pripalo Vjekoslavu i Mariji Vuk, Druškovec H. 1. U kategoriji Trsje priznanjeje primio Zvonko Čoh, Prišlin 88, a za najljepše Tradicijske ruže Slavka Mikša, Mali Tabor 7, i Valentina Železnik, Klenovec H. 45/2. Za kategoriju Cvjetni detalj priznanje je primila Božica Svečak, Druškovec H. 70/1, a za Poslovni prostor Ljekarna Hum na Sutli, Hum na Sutli 172/1.

okućnica Dragutina i Nevenke Bračun



okućnica Gordane Grahovar

U specijalnoj kategoriji Cvijeće dobrodošlice priznanje su primile Višnja Čuček, Klenovec H. 62, i Zdenka Čuček, Vrbišnica 56, a u kategoriji Cvijeće i ja Milica Barić, Orešje H. 4,i Dijana Tepeš, Mali Tabor 49/1. Uspecijalnoj kategoriji Cvjetni kutak priznanje su primili Renato Špoljar, Mali Tabor 83, i Dragica Večerić, Vrbišnica 21. U specijalnoj kategoriji Kutak za odmor priznanje je pripalo Jadranki Čuček, Lupinjak 74/1, Anici Šeligo, Mali Tabor 6/1, i Vesni Završki, Druškovec H. 86/2. U specijalnoj kategoriji Marljiv kao crv priznanje je primila Marija Stuhne, Prišlin 69, a u kategoriji Moja kućica - moja slobodica Zdenka Štruklec, Poredje 50. U specijalnoj kategoriji Zelenilo priznanje je pripalo Brigiti Pongračić, Prišlin 97, a za Mirise začinskog bilja Katici Auguštin, Hum na Sutli 174.

Svoj doprinos u pripremi domjenka dala je Tanja Topić, zamjenica općinskog načelnika, kroz projekt „Humske potice“. Humčanke: Ljiljana Blažun, KaticaAuguštin, Jožica Poredski, Zdenka Majcenić, Marija Stuhne, Janja Boršić, Vida Mikša te Tanja Topić, ispekle su 11 potica s raznim slatkim i slanim nadjevima, čime su oduševile sve nazočne. Najavile su i knjigu recepata humskih potica u pdf formatu. U kulturno-umjetničkom programu nastupile su humske mažoretkinje, koje već dvije godine u dvije dobne skupine marljivo vježbaju ritmiku, mažoret ples, te osnove baleta, jazz dancea i hip hopa. Mlađu skupinu predstavljaju djevojčice od predškolskog uzrasta do četvrtog razreda OŠ, dok su u starijoj grupi djevojke od 5. do 8. razreda OŠ. Osim mažoretkinja, u programu je nastupio Mješoviti pjevački zbor domaćeg KUD-a Rikard Jorgovanić, zatim djeca iz humskog Dječjeg vrtića „Balončica“, te publici već dobro poznati Dino i Karla Miklaužić. Za dobru kapljicu pobrinula se Udruga vinogradara i podrumara „Humska kapljica“, dok su općinsku dvoranu već tradicionalno uredile dvije Ane: Ana Vukas i Anica Kovačić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook