Prethodni članak
Sljedeći članak

[1. ŽNL] Rudar M pobjedom potvrdio jesenski naslov

1. ŽNL 13. kolo: Jedinstvo – Rudar M


U 13. kolu 1. zagorske lige Jedinstvo je dočekalo Rudar iz Mihovljana, koji je na ovo gostovanje stigao osiguravši jesenski naslov. Samo 1 poraz, kod imenjaka u Dubravi Zabočkoj i 2 remija, te želja da se sjajan jesenski dio završi sa još jednom pobjedom, stavljali su Rudaru ulogu favorita. No, Jedinstvo je sa 16 osvojenih bodova prilično mirno moglo uči u ovo zadnje kolo i vrebati iznenađenje.

Kos za 0:1

Gosti su krenuli jako potentno i u prvih 6 minuta složili nekoliko prilika. Već u 1. minuti s lijeve strane je nabacio Mihael Kralj, a na drugoj stativi se našao Nino Kos i pucao u blok od kojeg se lopta odbila u korner. U 3. minuti Nikola Korenić se odlično probio po lijevoj strani dao povratnu za Juricu Plukavca, koji sa 10-tak metara puca preko gola. U 5. minuti Kralj korsiti benefit mokrog terena, voda mu zadržava loptu uz aut crtu, pa nabacuje po zemlji, ali golman Kristijan Škvorc brani. U 6. minuti Korenić uzima jednu loptu na centru, prebacuje za Martina Majcenića, koji se bori sa dvojicom obrambenih igrača i na kraju puca pored gola. Domaćini prvi puta nešto pokušavaju u 8. minuti, kada Matija Ciglenečki ubacuje s lijeve strane, a lopta se od Matije Novačkog odbija u ruke golmana Gorana Malogorskog.

U 10. minuti Rudar uspijeva dobar početak pretočiti u vodstvo. Korner je s desne strane izveo Korenić, na sredini je na nekih 12 metara skočio Ivan Medved i prebacio glavom na 1. stativu, gdje sa 3-4 metra Kos opet glavom pogađa za 0:1. U 14. minuti Korenić je nabacio iz slobodnjaka, a Medved sa 5 metara pogodio istrčalog Škvorca. Martin Ščuric pokušava u 16. minuti za domaćine iz slobodnjaka sa 30 metara, ali praktički dodaje loptu Malogorskom. Na drugoj strani u 18. minuti Marko Pintek sa 18 metara puca preko gola. Nakon toga gosti popuštaju, kao da se zadovoljavaju minimalnim vodstvom, pa dvije opasne prilike slažu domaćini. U 27. minuti Marko Poslon je s centra izvrsno na desnoj strani na ulazu u kazneni prostor našao Ciglenečkog, koji dobro puca sa 12 metara malo iskosa, ali Malogorski odlično brani. I odbijena lopta dolazi do Ciglenečkog, ali je golman Rudara opet na visini zadatka. Jedina prilika za goste u zadnjih 25 minuta prvoga dijela stigla je u 32. minuti. Kralj je po lijevoj strani prošao i dao za Korenića, koji puca. Škvorc brani, ali se lopta odbija na 5-6 metara do Plukavca, koji iz dva pokušaja gađa u obrambeni blok. U 34. minuti nakon kornera koji je za domaćine izveo Denis Pavić, sam se na drugoj stativi našao Poslon, ali jako iskosa, pa je glavom pucao pored stative. U 42. minuti nakon oduzete lopte Ciglenečki se probio po lijevoj strani i među dvojicom sjajno pronašao Pavića koji sam kreće na gol, ali se spetljao i sam sebe pogodio u ruku.

 

U nastavku Rudar potvrdio pobjedu

 Vrlo brzo u nastavku Rudar dolazi do 0-2. U 53. minuti Korenić i Majcenić su na desnoj strani izigrali obranu, Majcenić se probio u kazneni prostor i sjajno zavrnuo u sredinu na 12 metara, gdje Dominik Martinjak puca, a lopta se odbija od nekoga i preskače Škvorca za 0:2. Inače Martinjak je ušao u nastavku. U 59. minuti pitanje pobjednika je praktički riješeno. Korenić se probio po lijevoj strani i dao povratnu za Martinjaka na rub kaznenog prostora. Ovaj vara igrača i lijepo puca, a Škvorc brani. No, lopta se odbija do Korenića, koji malo iskosa sa 10 metara pogađa uz samu stativu za 0:3. U 63. minuti domaćini imaju slobodan udarac, s desne strane, iskosa sa nekih 20 metara. Izvodi ga Martin Ščuric, ali lopta prelijeće sve igrače pred golom Malogorskog i odlazi u aut. U 65. minuti dvostruki zicer za Ciglenečkog. Nekako je izmaknuo pažnji gostujućih igrača i našao se sam pred Malogorskom na 10 metara malo iskosa na desnoj strani.

No, Malogorski brani njegov prvi udarac paradom. Lopta se odbija na sredinu i opet je najbrži Ciglenečki, no ovaj puta Malogorski nogom brani novi udarac sa 4-5 metara i čuva mrežu gostiju. U 67. minuti Pintek na centru uzima loptu i sam završava akciju udarcem sa 20 metara preko gola.  U 70. minuti Korenić se probio po desnoj strani, nabacio na drugu stativu, gdje je sam bio Majcenić, ali je Škvorc njegov udarac glavom obranio. Lopta se odbila do Pinteka, ali i njegov udarac golman domaćih brani. U 73. minuti nakon kornera za goste u velikoj gužvi 2-3 udarca, sve u blok, pa se lopta odbija do Korenića, koji također puca u blok, a na kraju Jurica Vlaisavljević nabacuje s desne strane, no opet u gužvu, pa obrana otklanja opasnost. U 80. minuti na sceni je ''klupa'' gostiju. Najprije Lovro Horvat Vuk puca vrlo nezgodno s desnom nogom s desne strane, iskosa sa 20 metara, a Škvorc odbija u korner, nakon Jurica Risek puca glavom, ali opet je Škvorc na mjestu. U 86. minuti Ciglenečki je osvojio loptu na lijevoj strani, nabacio na drugu, a Dario Junković sam na 12 metara slabo pucao preko gola. I u 90. minuti nakon kornera za goste, velika gužva pred golom, ali opet bez udarca.

 

Goran Zubić, trener NK Jedinstvo: ''Čestitam dečkima na zalaganju i trudu u ovoj utakmici i čestitam protivniku, koji je pokazao bolju igru. Vidi se da su bolji od nas. Žao mi je tak završilo rezultatski, jer imali smo 2-3 šanse, koje nismo iskoristili, pa mislim da rezultat nije realan, ali u svakom slučaju čestitam Rudaru na pobjedi.''

 

Robert Varjačić, trener NK Rudar M: ''Mislim da smo zasluženo pobijedili, prikazali smo dobru igru. Čestitam i Jedinstvu na rezultatu u ovom dijelu sezone. Mislim da mi sad imamo jednu veliku obvezu zadržati ovo prvo mjesto i pokušat ćemo to učiniti na proljeće.''

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook