Prethodni članak
Sljedeći članak

CURE DETALJI TRAGEDIJE U NOVOMAROFSKOJ BOLNICI : Iskre na aparatu za kisik izazvale požar u kojemu je život izgubio jedan pacijent. O svemu se oglasila i bolnica

U bolnicu je došao i župan sa zamjenicom


CURE DETALJI TRAGEDIJE U NOVOMAROFSKOJ BOLNICI : Iskre na aparatu za kisik izazvale požar u kojemu je život izgubio jedan pacijent. O svemu se oglasila i bolnica

U bolnicu je došao i župan sa zamjenicom

O tragičnom događaju koji se danas dogodio u Specijalnoj bolnici za kronične bolesti Novi Marof priopćenjem se oglasila i varaždinska Opća bolnica.

Naime, poslije podneva je u Službi za produženo liječenje i palijativnu skrb došlo do zapaljenja aparata za kisik na koji je bio priključen pacijent S.S. (49) iz Oštrica kod Novog Marofa. Od zadobivenih ozljeda pacijent je preminuo.

Neslužbeno doznajemo da je došlo do iskrenja na aparatu za kisik zbog čega je došlo do požara. Jutarnji list piše da je sestra pacijenta spojila na kisik, a čistačica ga je samo nakon 2 minute pronašla izgorenog.

Priopćenje OB-a Varaždin prenosimo u cijelosti:

„Danas se u Općoj bolnici Varaždin dogodio tragičan događaj u kojem je smrtno stradao pacijent na produženom liječenju u Službi za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof.

Ravnatelj prim. dr.sc. Nenad Kudelić Opće bolnice Varaždin odmah je zatražio od svih službi da poduzmu sve potrebne radnje za sigurnost svih pacijenata i zaposlenika koji se u ovom trenutku nalaze u zgradi Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof gdje se dogodio tragičan događaj.

Odmah po tragičnom događaju Uprava Opće bolnice Varaždin obavijestila je izrazivši duboko žaljenje obitelji pacijenta.  

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak zajedno sa zamjenicom Silvijom Zagorec, došao je na mjesto događaja i zatražio od Uprave Opće bolnice Varaždin obavještavanje o svim okolnostima tragičnog događaja kako bi se i osobno mogao svojim sudjelovanjem uključiti u osiguranje sigurnih uvjeta daljnjeg rada Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof. Također je zatražio od svih nadležnih službi da u što kraćem roku utvrde sve okolnosti tragičnog događaja.

Opća bolnica Varaždin o svemu je obavijestila i Ministra zdravstva.“

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook