Prethodni članak
Sljedeći članak

Čul se jak prasak i klijet je najednom buktala u plamenu

36 kvadrata drvene klijeti izgorjelo je u tren oka, a vlasnici su u šoku


Danas oko podneva, prilikom grmljavinskog nevremena u hrastovu drvenu klijet obitelji Malogorski na mačanskom bregu zvanom Vrhi kod Velikog Komora udario je grom. Klijet stara više od 100 godina i koja se smatrala zaštićenim objektom u potpunosti je stradala. Ostalo je tek zgarište u koje su nemoćno gledali Zlatko i Ankica Malogorski iz Zlatara.

- Zval nas je susjed da dojdemo gore, da nam klijet gori. Kad smo došli gore, plamen je bio visok 20 metara. Zvali smo 112, rekli su nam da su vatrogasci već obaviješteni. Nemate kaj.... Gledate i nemreti si pomoći. A tak smo si je lijepo uredili, napravili terasicu.  U trenu je sve nestalo - ispričali su nam supružnici Malogorski, još uvijek u šoku. Štetu procjenjuju na oko 25.000 eura.

Prema pričanju susjeda, čovjek koji je očitavao u tom trenutku gore vodu, sklonio se pod jedan krov te je samo u jednom času kad je grunulo vidio samo veliku svjetlost. Svi gore na brijegu, a i u selu ispod čuli su jaki prasak. 

Unutra je bilo, kažu Malogorski 5 drvenih bačvi,dvije rosfrajne, muljača, plastične kace... - 0stali smo bez ičega, a berba je za tri mjeseca. A nemamo ni financijske mogučnosti sve to nanovo kupiti - iskren je Malogorski. Stoga se mole dobri ljudi koji mogu pomoći bilo u nabavi vinogradarskih posuda, alata ili u novčanim sredstvima da ih kontaktiraju na 099/ 654 83 48.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook