Prethodni članak
Sljedeći članak

Crowdfunding kampanja za uređenje kina Martin

Cilj kampanje je vraćanje kina u Klanjec


Vlasnici umjetničke rezidencije Kuća Klajn, Dunja Bovan i Jerko Marčić, pokrenuli su ovoga tjedna crowdfunding kampanju kojom žele prikupiti iznos od $ 57,000 (HRK 375. 000,00) za obnovu i opremanje multifunkcionalne dvorane u Kući Klajn, jedinstvenom prostoru boravka, kreacije i izvedbe u srcu Zagorja.

Dvorana nekadašnjeg kina Martin postat će tako nakon uređenja dvorana za izvedbe, probe, filmske projekcije, edukativne programe, treninge i seminare, a služit će korisnicima Kuće i lokalnoj zajednici.
Uz veliku volontersku pomoć prijatelja, udruga Kućni kolektiv i vlasnici Kuće Klajn uložili su dosad gotovo 450.000 kn u obnovu krova, električnih i vodovodnih instalacija na prvom katu, opremanje spavaćih soba i prostora za rad u kući u kojoj je nekad bilo klanječko kino, a Klanjčani ju i danas zovu “starim hotelom”. Dio tih troškova sufinanciran je sredstvima Ministarstva kulture i medija.

Za slijedeći korak u obnovi, a riječ je o rekonstrukciji i opremanju dvorane bivšeg kina Martina, trebaju našu financijsku pomoć. Cilj im je stvoriti udoban prostor za kreativno stvaranje te tehnički i funkcionalno opremljenu dvoranu kako bi se kino nakon 2004. godine ponovno vratilo u Klanjec.
U crowdfunding kampanju za uređenje kina Martin možete se uključiti te pružiti svoju financijsku potporu putem Kickstarter platforme, a sve detalje možete naći OVDJE.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook