Prethodni članak
Sljedeći članak

CRNI DAN ZA KONKURENCIJU : Čehok oslobođen, ide na izbore

Pravomoćno smo oslobođeni za zbrinjavanje otpada, istaknuo je Čehok


Vrhovni sud Republike Hrvatske donio je oslobađajuću presudu za Ivana Čehoka, Davora Pataftu, Narcisu Huljev i Tomislava Kezelja, koja se odnosi na sklapanje ugovora za zbrinjavanje baliranog otpada između Grada Varaždina, Varkoma i tadašnjeg T7 VIS-a, prenosi eVaraždin.

Vrhovni sud ukinio je i dio presude Županijskog suda u Zagrebu iz 2018. godine, kojom je Ivan Čehok osuđen na dvije godine zatvora, a Davor Patafta i Narcisa Huljev bili su osuđeni uvjetno. Vrhovni sud je, naime, utvrdio da je prvostupanjski sud učinio bitnu povredu – odbio  je dokazne prijedloge. Vrhovni sud zbog toga će tom dijelu ponoviti suđenje (zamjena zemljišta Jalkovec-Brezje između Grada Varaždina i T7 Visa).

Vrhovni sud također je oslobodio i bivšeg gradonačelnika Varaždina Hrvoja Vojvodu, koji je ovime oslobođen krivnje da bi poticao Čehoka na kazneno djelo prilikom kupnje zemljišta za POS stanogradnju u Ulici Vilka Novaka.

„Svoju nedužnost ću dokazati i za ove dvije točke koje se vraćaju na ponovno suđenje, kao što sam dokazao i za ove dvije točke u kojima sam sada pravomoćno oslobođen. Činjenica je da smo pravomoćno oslobođeni za zbrinjavanje otpada, što je u javnosti bili isticano kao moj najveći krimen i koristilo za političke obračune i klevete“, komentirao je Čehok odluku drugostupanjskog suda.

Time su okončana sva nagađanja da se Ivan Čehok neće smjeti kandidirati na izborima u svibnju. Ovo j crni dan za njegove političke konkurente jer vodi po svim relevantnim anketama.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook