Prethodni članak
Sljedeći članak

ČETVRTA GODIŠNJICA POTRESA: Kolar: 'Još niti jedna obitelj čija je kuća srušena i trebala biti obnovljena, nije se vratila u svoj dom’


Veliki zagrebački potres desio se prije četiri godine, 22. ožujka 2020., a pogodio je i Zagorje. Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar tim je povodom uputio poruku koju prenosimo u cijelosti:

-Na današnji dan, prije točno četiri godine takozvani zagrebački potres pogodio je dijelove Krapinsko – zagorske županije, gdje je stvorio veliku materijalnu štetu, na svu sreću bez ljudskih žrtava. Nažalost, neke obitelji morale su biti iseljene iz svojih domova, a s današnjim danom, još niti jedna obitelj čija je kuća srušena i trebala je biti obnovljena, nije se vratila u svoj dom. Slažem se s onim što je rekao premijer; da je obnova nestvarno spora. U posljednje vrijeme vide se određeni pomaci te da su obnove nekih kuća pri kraju. Unatoč tome molim, tražim, zahtijevam i inzistiram da se obnova ubrza te želim obiteljima da se konačno vrate u svoje nove i obnovljene domove. Krapinsko – zagorska županija spremna je kao i dosad, resornom ministarstvu pružati svu moguću pomoć pri pripremi i realizaciji postupka obnove, sve u cilju ubrzanja i vraćanja ljudi u obnovljene kuće - poručio je na četvrtu godišnjicu velikog zagrebačkog potresa župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook