Prethodni članak
Sljedeći članak

Četiri mjeseca oslobođeni plaćanja komunalne naknade poduzetnici pogođeni pandemijom

Vijećnici Krapinskih Toplica su na sjednici donijeli i odluku o dugoročnom zaduživanju Općine u iznosu od 5.000.000 kuna. Iznos je namijenjen za financiranje realizacije kapitalnih projekata, i to asfaltiranje više od 30 dionica nerazvrstanih cesta ukupne dužine skoro 10 km u iznosu od 4 milijuna kuna te za rekonstrukciju postojeće pješačke staze u Ulici Antuna Mihanovića u vrijednost od milijun kuna


Općina Krapinske Toplice nastavlja pomagati poduzetnicima pogođenima pandemijom koronavirusa i u 2021. godini te mještanima Općine. Naime, na sjednici Općinskog vijeća održanoj u ponedjeljak vijećnici su donijeli odluku o oslobađanju od obveze plaćanja komunalne naknade. Odlukom se obveznici plaćanja naknade na području općine oslobađaju plaćanja jedne trećine (4 mjeseca) iznosa komunalne naknade utvrđenog za 2021. godinu.


- Riječ je o mjeri pomoći građanima i pravnim subjektima koju je Općina provodila i prošle godine. Još smo u travnju, prilikom prvog lockdowna, donijeli odluku kojom su svi vlasnici stambenih i poslovnih objekata na području općine bili oslobođeni plaćanja jedne rate komunalne naknade. S obzirom da se pandemija, nažalost, nastavlja i ove godine, a brojni gospodarski subjekti ne rade, odlučili smo i ove godine nastaviti s istom mjerom. Ne zaboravimo i da su našu općinu pogodili potresi krajem prošle godine i početkom ove koji su izazvali ogromne štete, zbog čega je i proglašena prirodna nepogoda – rekao je općinski načelnik Ernest Svažić.


Vijećnici su na sjednici donijeli i odluku o dugoročnom zaduživanju Općine u iznosu od 5.000.000 kuna. Iznos je namijenjen za financiranje realizacije kapitalnih projekata, i to asfaltiranje više od 30 dionica nerazvrstanih cesta ukupne dužine skoro 10 km u iznosu od 4 milijuna kuna te za rekonstrukciju postojeće pješačke staze u Ulici Antuna Mihanovića u vrijednost od milijun kuna.


-Moram istaknuti da smo nakon provedenog postupka dobili jako dobru ponudu kreditnog zaduženja gdje je sama kamata na povijesno niskoj razini što svakako treba iskoristiti. Naime, ovim zaduženjem sa vrlo niskom kamatom biti ćemo u situaciji asfaltirati zaista lijep broj prometnica i to u puno kraćem razdoblju – pojasnio je Svažić. Ova je odluka dobila podršku većine vijećnika na čemu je zahvalio predsjednik Vijeća Zvonko Očić ističući da se radi o značajnom ulaganju na području Općine.


-Kvalitetne prometnice znače bolje standarde života za sve naše mještane ali i uređeniju općinu. Kada je u pitanju kvalitetna cestovna infrastruktura ona je značajna i zbog daljnjeg razvoja naših Krapinskih Toplica ali i puno veću sigurnost za sve sudionike u prometu, posebice one najmlađe. Upravo iz tih razloga pozdravljam ovu odluku koju je prihvatila i većina vijećnika – zaključio je Očić te dodao da svakako treba iskoristiti povijesno nisku kamatu budući zaduženje nikada nije bilo povoljnije. Naglasio je i da će prilikom prijave na natječaj zainteresirane tvrtke ili zajednice ponuditelja, budući se radi o sveobuhvatnom projektu, zasigurno ponuditi i povoljnije cijene.


Prihvaćena je i odluka o imenovanju Nadice Majsec - Kobaš na mjesto ravnateljice Općinske knjižnice Krapinske Toplice na novo mandatno razdoblje od četiri godine. Načelnik Svažić zahvalio se na dosadašnjoj suradnji Majsec -Kobaš u protekla dva mandata za koju kaže da je bila na visokoj razini što očekuje i u novom četverogodišnjem razdoblju. Posebno je pohvalio njene napore i zalaganje prilikom pripreme projektne dokumentacije za Multimedijskog centar te zaželio ponovo izabranoj ravnateljici da u novom mandatu Općinska knjižnica useli u novouređene prostore.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook