Prethodni članak
Sljedeći članak

CAPAK ZA RTL: 'Turizam više neće izgledati kao do sada'

Gost RTL-a Danas bio je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak. S njim je razgovarala reporterka RTL-a Ivana Ivanda Rožić


Gost RTL-a Danas bio je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak. S njim je razgovarala reporterka RTL-a Ivana Ivanda Rožić. Ona ga je pitala kada će se popustiti s mjerama.

- Mi smo rekli već nekoliko puta da postoje neki epidemiološki kriteriji. Kada? Da imamo pet do sedam dana pad oboljelih što u ovom trenutku nemamo. Imamo nekoliko Domova u kojima je više ljudi oboljelo, što nam onda povećava broj oboljelih. Zbog toga ćemo još morati pričekati i analizirati situaciju -  kazao je Capak, prenosi Vijesti.hr.

Ministarstva su dobila zadatak da dostave popis onoga što im stvara probleme u poslu... - Premijer je jučer jasno rekao, da će resorna ministarstva dobiti zadatak da pripreme popis mjera koje im smetaju za reaktivaciju gospodarstva i akltivnosti. To će biti vjerojatno do sutra, na razini Vlade će se odlučiti koje su to mjere a onda ćemo mi epidemilozi staviti to u epidemiološke okvire - istaknuo je Capak. Komentirao je i informacije da naši vjerni gosti Česi na Jadran doći na ljetovanje posebnim letovima, prenosi Vijesti.hr.

- Gledajte, to je moguće. Tokom ljeta se intezitet prijenosa smanjuje. Ako ta situacija bude mirna, naravno da će se razmotriti dolazak turista. Ali, to ovisi i o situaciji u njihovim zemljama. Turizam više neće izgledati kao do sada. Hoteli će dobiti posebne uvjete kojih će se morati držati. Na plaži se će se isto trebati držati socijalna distance - kaže Capak. Na pitanje je li moguće da će socijalna distanca potrajati još nekoliko godina, rekao je: "To je manje vjerojatno, osobno ne vjerujem u to. Produženi scenarij je proljeće 2021. kada će se sigurno steći imunitet – rekao je Capak, prenosi Vijesti.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook