Prethodni članak
Sljedeći članak

Čakovčanka: ‘Gledala sam kako sestra hrani mrtvu ženu’; Bolnica: ‘Sve istražujemo’


Jedna se Čakovčanka na društvenim mrežama požalila na tretman Odjela gastroenterologije Županijske bolnice Čakovec prema njezinoj majci. U objavi na Facebooku žalila se na "bezobrazno osoblje", a opisala je i bizarnu situaciju kojoj je navodno osobno svjedočila, piše Index.

"Odjel gastroenterologije boluje od najteže i najsmrtonosnije dijagnoze, koja će ubiti sve pacijente prije, nego li njihove primarne bolesti. Napravili su da se moja majka na odjelu nije mogla osjecati niti ko govno, niti ko smeće, već nekaj ispod nule. Da nije potrebna biti na ovome svijetu, jer je beskorisna i nikome ne treba.
Učiniti da pacijent dobije suicidne misli to je za svaku osudu i SVIMA vama koji ste sudjelovali u ovome hororu želim iskreno da vas jednog dana liječe i o vama skrbe takvi zdrastveni djelatnici i da dobijete takvu zdravstvenu skrb kao sto je moja mama, i jedino tada ćete spoznati na vlastitoj koži koliko duboko ste uništili mamino dostojanstvo i pravo na život i osnovne životne potrebe. Tek tada shvatiti ćete težinu mojih rijeci i svega onoga sto sam usmenim pritužbama željela reci.

ODJEL gastroenterologija - šaka jadnika i vjerujte odgovarat ćete mi svi vi koji ste sudjelovali i jednim djelom bili priča tog horora. Do zadnjeg atoma svog bića borit ću se za svoju mamu, jer sve sto imam i jesam dugujem njoj, a kao sto ste se vi sprdali s mene na informacijama tako ću se ja sada sprdati s vas!! Ziva katastrofa!" objavila je između ostalog na Facebooku. Potom je opisala situaciju kojoj je navodno svjedočila.
"Da ima u tim ljudima imalo empatije i ljudskosti i da se prema pacijentima ne ponašaju kao prema inventaru, tog kobnog ponedjeljka, dotična medicinska sestra uvidjela bi da je mamina cimerica bila mrtva a ona ju je hranila sondom i davala joj infuziju. Ja sam ta koja sam med. sestri rekla da ova gđa ne diše, jer sam se igrom slučaja našla u sobi. Žalosno. Neznam čega ima vise u meni tuge, jada ili bijesa", stoji u objavi.


Stigla je reakcija iz bolnice:
"Nakon pritužbe koje je gospođa iznijela na tretman nje i njezine majke na Odjelu gastroenterologije Županijske bolnice Čakovec, a potom ih i javno objavila na društvenim mrežama, bolnica se kao prvo ispričava zbog, kako se gospođa potužila, neugodnih situacija doživljenih na Odjelu. Bolnica je odmah po dospijeću pritužbe započela internu proceduru utvrđivanja okolnosti koje su dovele do nesporazuma, a koje ćemo u ponedjeljak dostaviti podnositeljici pritužbe.
Također, istog ćemo dana o slučaju i pritužbama obavijestiti Ministarstvo zdravstva i zatražiti da sami istraže je li i kako došlo do pogreške na Odjelu gastroenterologije, a koja se prvenstveno odnosi na lošu komunikaciju na relaciji obitelj pacijenata - liječnik.
Činjenicu da je za vrijeme boravka kćeri kod majke u bolničkoj sobi, preminula pacijentica u istoj sobi, a sestra joj mijenjala infuziju, ako je istinita - neobranjiva je. Mogli bismo ju pokušati braniti vrlo teškim stanjem pacijentice zbog čega je uglavnom spavala, ali nećemo, pustit ćemo da nadzor utvrdi je li ova tvrdnja istinita i u skladu s nalazom poduzeti daljnje korake.

"Gospođi i njezinoj majci, ako se zaista dogodilo na način kako ona tvrdi, i osobno se ispričavam zbog ove velike neugodnosti. Također, što se tiče pritužbe na manjak informacija i je li bilo pogrešaka u postupku liječenja, naša će bolnica poduzeti sve radnje kako bi se ubuduće, neovisno jesu li ondje zbog vikenda ili praznika samo dežurni liječnici, uspostavila pravovremena komunikacija liječnika i obitelji pacijenata. Apsolutno je jasno da oni što prije trebaju dobiti kvalitetnu informaciju, ne samo zbog profesionalnih nego i moralnih razloga, a je li gospođa traženu informaciju mogla dobiti i ranije nego što ju je dobila, pustit ćemo da odluče više instance nakon provedenog nadzora", ističe ravnatelj ŽB-a Čakovec, dr. Igor Šegović, prenosi Index.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook