Prethodni članak
Sljedeći članak

Branko Sadaić istaknuo kadidaturu za gradonačelnika Zaboka

Branko Sadaić, kandidat je nezavisne građanske inicijative za gradonačelnika Zaboka i nositelj liste za zabočko Gradsko vijeće.


Branko Sadaić svoju kandidaturu za gradonačelnika Zaboka predstavio je danas na zabočkom trgu. - Simbolično smo konferenciju za medije sazvali upravo za 12.05 sati jer vrlo dobro znamo da kada je u pitanju situacija u gradu Zaboku, više nije 5 do 12 nego je već 12.05 – rekao je Sadaić.

Njihova nezavisna građanska inicijativa svojevrsni je građanski pokret kojem se pridružilo 30 –ak Zabočana i Zabočanki iz različitih gradskih naselja, dobi i struke, kaže. Njihov se program temelji na postulatu da gradom trebaju upravljati građani, odnosno da vijećnici i gradonačelnik upravljaju gradom u interesu većine građana te da se sve odluke donose zajedničkim dogovorom.

– Želimo grad u kojem ćemo svi biti ravnopravni i u kojem će se novci trošiti transparentno – izjavio je.
-Na području Grada Zaboka već desetljećima gomilaju se problem, koji grada i okolnih gradskih naselja sve više otežavaju život i rad. Grad Zabok koji se kao važno prometno čvorište preko 60 godina konstantno razvija u gospodarskom i poslovnom smislu već dugi niz godina nema gradsku vlast koja bi svojom politikom taj razvoj usmjeravala u interesu nas građana –izjavio je Sadaić.

- U našem gradu vodi se politika u kojoj o svemu odlučuje jedan čovjek uz naknadnu formalnu podršku Gradskog vijeća, odnosno najčešće tijesne većine u vijeću. Unutar takvih odnosa interesi nas građana nisu na prvom mjestu. Naše svakodnevne probleme prometnog kaosa koji je postao neizdrživ do loše i mjestimično loše komunalne infrastrukture po našim naseljima, ne rješava nitko, čak ni one sitne probleme koji bi se mogli riješiti u jednom danu. Kak bi mi Zagorci rekli, ne treba izmišljati toplu vodu. Odavno postoje i našim su novcem plaćene brojne studije i projekti kojima je neovisna struka dala konkretna rješenja za naše probleme. No problemi se i dalje ne rješavaju. Mi se pitamo zašto je to tako. Većima građana je dojma da se možda ta neovisna stručna rješenja možda ne slaže s interesima nekih utjecajnih pojedinaca. Ni politička oporba u gradu ne poduzima ništa. Interesi stranaka su ispred interesa građana. Nama je toga dosta – rekao je Sadaić.

Dr. Domagoj Futivić liječnik u OB Zabok je najavio kako će potpunu listu s imenima i prezimenima ljudi za Gradsko vijeće Zaboka predstaviti uskoro, kao i program.

Branko Sadaić rođen je 1980. godine u Zaboku. Zaposlen je u HŽ-u. Oženjen je i otac dvoje djece. Aktivan je sportaki djelatnik, predsjednik i trener zabočkog Košarkaškog kluba “Ksaver”.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook