Prethodni članak
Sljedeći članak

Branitelji iz Đurmanca posjetili Škabrnju


Nakon što su prošle godine bili u spomen posjetu Vukovaru članovi Udruge branitelja „Sv. Juraj” Đurmanec, u sklopu svojih aktivnosti obilaska mjesta stradavanja u Domovinskom ratu te odavanja pijeteta,  ove godine posjetili su Škabrnju.

Nakon što su nazočili misi u župnoj crkvi, zapalili su svijeće kod spomenika žrtvama Domovinskog rata te se uz Marka Miljanića, legendarnog zapovjednika obrane Škabrnje, svi zajedno prisjetili ratnih dana i stradanja stanovnika ovog mjesta koje je, uz Vukovar, simbol stradanja Hrvatske u Domovinskom ratu.

Zločin u Škabrnji, odnosno pokolj hrvatskih civila uglavnom starije životne dobi u njihovim domovima i dvorištima, počinjen je istog dana kada je tragično slomljena obrana grada heroja Vukovara, 18. studenoga 1991. godine. U Domovinskom ratu ubijeno je 86 škabrnjskih branitelja i civila, a šestero ih je poslije rata poginulo od mina.

-Istina o Domovinskom ratu te sve patnje i žrtve koje su podnijeli naši branitelji ne smiju se nikada zaboraviti. Upravo je to cilj brojnih aktivnosti naše Udruge branitelja „Sv. Juraj” Đurmanec. Članovima Udruge čestitam ali i zahvaljujem na njihovom radu a što se tiče Općine Đurmanec Udruga će uvijek imati partnera za provođenje svojih aktivnosti – poručio je načelnik Općine Damir Belošević.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook