Prethodni članak
Sljedeći članak

Božinović o novim mjerama i skraćivanju karantene: Slijedi važan sastanak

Moramo izdavati potvrde kako je to propisano...


Potpredsjednik  Vlade  Davor Božinović danas je komentirao i preporuku Europske komisije o covid-potvrdama, kaže da se mogu izdavati prema pravilima koja vrijede za svih 27 članica. “Postoji prostor da se na nacionalnoj razini stvari postave drugačije”, rekao je ministar i dodao kako sutra imaju sastanak na kojem bi trebali to potvrditi.

“Moramo izdavati potvrde kako je to propisano EU pravilima, ako nisu po pravilima ne možete prijeći granicu”, rekao je i dodao kako će se naći rješenje da se za građane Hrvatske ne mijenja ništa.

Komentirao je epidemiološku situaciju i mogućnost skraćivanja trajanja karantene. Najavio je kako će se sutra održati važan sastanak s predstavnicima NZJZ i Stožerom.

“Drugoga nam slijedi produljenje ovih mjera. To je sad trenutak kad bi se nešto moglo revidirati, no s obzirom na brojeve novozaraženih, koji su još visoki, ne možemo reći da smo dosegnuli vrhuhanc epidemije, pogotovo u usporedbi s drugim zemljama. Izrael npr. bilježi rekorde novozaraženih”, kazao je i dodao kako s optimizmom treba gledati na proljeće i nadati se da nas neće zahvatiti neka nova varijanta, prenosi Dnevnik.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook