Prethodni članak
Sljedeći članak

Bivša ministrica se požalila: "Prijetili su mi i to se ostvaruje"

''Nisam zastrašena, naprotiv'' – kaže bivša ministrica


Donedavna ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak jučer je aktivirala svoj saborski mandat, a nije dugo trebalo čekati da se osvrne na neke objave prema kojima je resor ostavila ''u neredu''.

Na medijske napise reagirala je na svom Facebook profilu. Evo što kaže.

"Prijetili su mi i to se ostvaruje"

"'Razvlačit ćemo te po blatu!' Prijetnja je koja se ostvaruje pisanjem laži o javnim osobama, političarima.

Nisam zastrašena, naprotiv.

O softveru eFondovi i problemima koje sam zatekla u istome, od najbržeg prsta do izloženosti osobnih podataka svih korisnika, mediji su već izvještavali, a sami korisnici softvera i bespovratnih EU sredstava dostavljali im dokaze.

O pokrenutom procesu 2019. godine, tko isti softver održava, kakvi su ugovori potpisani tih godina na iznose veće od 32 milijuna kuna i radi čega održavanje softvera do datuma mog odlaska s mjesta ministrice regionalnoga razvoja i fondova EU nije ministarstvo plaćalo nikome, čak niti Fini (sve je ostalo na 0,00 kn izvršavanja tijekom tih 18 mjeseci), te kako softver nije u nikakvom problemu za održavanje već ga se takvim želi prikazati, obavijestila sam nadležna istražna tijela, kako o samom softveru, tako i DORH o prijetnjama.

Iako više nisam na dužnosti ministrice, nadam se da imam pravo na zaštitu kao i svaki drugi građanin ove države jer ovo je bila tek prva izgovorena prijetnja, ali prijetnja koja se ostvaruje.

To je sve što mogu sada reći".

Ostaje za vidjeti hoće li biti dodatnih prepucavanja u danima koji dolaze.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook