Prethodni članak
Sljedeći članak

Biciklistička učilica DND-a Zlatar dobila sredstva na HAK-ovom natječaju!


Biciklistička učilica, edukativna akcija koja je prije četiri godine nastala u Zlataru, a koju je osmislio DND Zlatar, a provodi zajedno s policijskim službenicima za sigurnost i preventivu cestovnog prometa Davorom Klenkarom i Marijanom Ivanuš iz PP Zlatar Bistrica.

Anita Habazin iz Društva Naša djeca Zlatar kaže kako je cilj akcije edukacija i povećanje razine sigurnosti najranjivije skupine u prometu, a to su upravo djeca. Nakon teoretskog dijela, djeca prolaze kroz poligon gdje se upoznaju s prometnim znakovima i semaforima te svime s čime bi se inače susreli u prometu.

U edukaciji govori se puno i upozorava na važnost nošenja zaštitne kacige. Ove godine prva Biciklistička učilica održana je prošli tjedan u Belcu za djecu od 3. do 8. razreda, nastavlja se u utorak 21.5. u Oroslavju te slijedi Marija Bistrica, Budniščina i Zlatar Bistrica.

- Sretni smo jer su ovakav vid edukacije prepoznali i druge jedinice lokalne samouprave te osnovne škole. Ove godine Društvo Naša djeca Zlatara prijavio se te dobilo sredstva na HAK-ovom natječaju za poticanje sigurnosti u cestovnom prometu i prometne kulture - rekla je Habazin.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook